HRVATSKA SPIN LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : HRVATSKA SPIN LIGA

Njegovo veličanstvo Japi!

OGULIN (4. i 5. 6. 2022.) – Ovogodišnje izdanje Hrvatske spin lige, u ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale, pamtit će se po dominaciji samo jednog natjecatelja. Spineraško prvenstvo Hrvatske 2022. bilo je u znaku njegovog veličanstva – Japija. Član Siračke ŠRD Pastrva, Jasmin Subašić – Japi, veteran ove lige, dominirao je uvjerljivo prvenstvom od prvog kola na Butižnici u Kninu, osiguravši naslov prvaka države već dva kola prije kraja. Naslov najboljeg u Hrvatskoj potvrdio je u ta zadnja dva kola, lovljena na Dobri kod Ogulinskog Hreljina, ove subote i nedjelje.

Veteran Hrvatske spin lige održao je svojim mladim kolegama, a ove godine ih je u ligi bilo petnaest, pravu malu školu spineraškog ribolova. Popularni Japi je krenuo silovito i već je u prvom kolu najavio pohod na naslov prvaka Hrvatske osvajanjem prvog mjesta. Potom je bio dva puta drugi, a onda je u četvrtom, petom i šestom kolu nanizao „het trick“ od tri prva mjesta. U predzadnjem kolu, prošle subote na Dobri u Ogulinu, bilo je važno da ne bude zadnji. Osvojio je jedanaesto mjesto („malo se opustio“), a onda je titulu prvaka Hrvatske u zadnjem kolu, u nedjelju, zapečatio drugim mjestom, također na Dobri. Ukupno je Japi sakupio 21 boda i ulovio ukupno 134 pastrve.

Drugo mjesto u Hrvatskoj spin ligi osvojio je, također prekaljeni član lige i višestruki reprezentativac Hrvoje Kuzmić (ŠRD Šoderica Koprivnica), dok je treće mjesto osvojio Mario Matijašić (ŠRD Ogulin). To su naša tri najbolja spineraša pastrve s obale umjetnim mamcem ove godine. Uz njih mjesto u reprezentaciji Hrvatske, koja će dogodine braniti boje Lijepe naše na Svjetskom prvenstu u Rumunjskoj, izborili su još četvtrto i petoplasirani Boris Šiljeg (Krka Knin) i Željko Kuk (UŠRIDRRH).

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Subašićevu dominaciju ove godine u ligi nabolje ilustririra bodovna razlika od 15,5 bodova između njega i drugoplasiranog odnosno od 17,5 bodova od trećeplasiranog na konačnoj tablici. Nikada do sada nitko, od kada je Hrvatske spin lige, nitko se tako lako i uvjerljivo nije prošetao ligom i osvojio naslov najboljeg u Hrvatskoj.

Zahvalio bih svim natjecateljima na fer i poštenoj borbi, do zadnjeg kola. Nikad nisam ni pomislio da ću sa svojih 59 ljeta tako dominirati i uzeti prvo mjesto u jakoj Hrvatskoj spin ligi. Zahvalio bih sudačkoj ekipi na čelu sa Dražen Stipetićem, mom klubu Pastrva Sirač na potpori i svima koji su me podržavali tokom ove duge i iscrpljujuće sezone. Svoj cilj sam ostvario, a za iduću godinu što napravim, napravim. Bit ću sretan ako budem među osam najboljih, kaže Jasmin Subašić.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana