HRVATSKA SPIN LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : HRVATSKA SPIN LIGA

Njegovo veličanstvo Japi!

OGULIN (4. i 5. 6. 2022.) – Ovogodišnje izdanje Hrvatske spin lige, u ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale, pamtit će se po dominaciji samo jednog natjecatelja. Spineraško prvenstvo Hrvatske 2022. bilo je u znaku njegovog veličanstva – Japija. Član Siračke ŠRD Pastrva, Jasmin Subašić – Japi, veteran ove lige, dominirao je uvjerljivo prvenstvom od prvog kola na Butižnici u Kninu, osiguravši naslov prvaka države već dva kola prije kraja. Naslov najboljeg u Hrvatskoj potvrdio je u ta zadnja dva kola, lovljena na Dobri kod Ogulinskog Hreljina, ove subote i nedjelje.

Veteran Hrvatske spin lige održao je svojim mladim kolegama, a ove godine ih je u ligi bilo petnaest, pravu malu školu spineraškog ribolova. Popularni Japi je krenuo silovito i već je u prvom kolu najavio pohod na naslov prvaka Hrvatske osvajanjem prvog mjesta. Potom je bio dva puta drugi, a onda je u četvrtom, petom i šestom kolu nanizao „het trick“ od tri prva mjesta. U predzadnjem kolu, prošle subote na Dobri u Ogulinu, bilo je važno da ne bude zadnji. Osvojio je jedanaesto mjesto („malo se opustio“), a onda je titulu prvaka Hrvatske u zadnjem kolu, u nedjelju, zapečatio drugim mjestom, također na Dobri. Ukupno je Japi sakupio 21 boda i ulovio ukupno 134 pastrve.

Drugo mjesto u Hrvatskoj spin ligi osvojio je, također prekaljeni član lige i višestruki reprezentativac Hrvoje Kuzmić (ŠRD Šoderica Koprivnica), dok je treće mjesto osvojio Mario Matijašić (ŠRD Ogulin). To su naša tri najbolja spineraša pastrve s obale umjetnim mamcem ove godine. Uz njih mjesto u reprezentaciji Hrvatske, koja će dogodine braniti boje Lijepe naše na Svjetskom prvenstu u Rumunjskoj, izborili su još četvtrto i petoplasirani Boris Šiljeg (Krka Knin) i Željko Kuk (UŠRIDRRH).

Subašićevu dominaciju ove godine u ligi nabolje ilustririra bodovna razlika od 15,5 bodova između njega i drugoplasiranog odnosno od 17,5 bodova od trećeplasiranog na konačnoj tablici. Nikada do sada nitko, od kada je Hrvatske spin lige, nitko se tako lako i uvjerljivo nije prošetao ligom i osvojio naslov najboljeg u Hrvatskoj.

Zahvalio bih svim natjecateljima na fer i poštenoj borbi, do zadnjeg kola. Nikad nisam ni pomislio da ću sa svojih 59 ljeta tako dominirati i uzeti prvo mjesto u jakoj Hrvatskoj spin ligi. Zahvalio bih sudačkoj ekipi na čelu sa Dražen Stipetićem, mom klubu Pastrva Sirač na potpori i svima koji su me podržavali tokom ove duge i iscrpljujuće sezone. Svoj cilj sam ostvario, a za iduću godinu što napravim, napravim. Bit ću sretan ako budem među osam najboljih, kaže Jasmin Subašić.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana