ROYAL TENEN SPIN CUP – Pobjeda Hrvoja Kuzmića

1 min read

Tekst: Siniša Slavinić
Photo: Boris Šiljeg

KNIN – ŠRD Krka Knin organizirala je i ove godine tradicionalni Royal Tenen Spin kup u ribolovu umjetnim mamcem s obale (spin ribolov) pastrve u čast dana kraljevskog grada Knina. Međunarodno natjecanje, deveto po redu, okupilo je na rijeci Krki 29 spineraša iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske.

Lovilo se u dva sektora po veoma vrućem i sparnom danu i trebalo je puno umijeća i znanja, te izdržljivosti za dobar rezultat. Natjecatelji su ulovili ukupno 244 pastrve.

Najbolji rezultat ostvario je poznati hrvatski spineraš i reprezentativac u spin ribolovu Hrvoje Kuzmić iz Koprivnice. Kuzma je u svom sektoru osvojio prvo mjesto. U četiri runde (1-2-8-3) osvojio je 11,5 bodova i ukupno ulovio 28 pastrva. Drugo mjesto osvojio je također poznati hrvatski spineraš i reprezentativac Mario Matijašić iz Ogulina. Mario je bio pobjednik drugog sektora (4,5-7,5-1-1) s 14 bodova i ulovljenih 13 pastrva. Treće mjesto osvojio je Jurica Pokrovac iz Oklaja, drugoplasirani u drugom sektoru s 18 bodova i 7 ulovljeni pastrva.

ŠRD Krka Knin odlično je organizirala i ovogodišnji Royal Tenen kup, a za bogat nagradni fond pobrinuli su se vodeći hrvatski zastupnici spin opreme.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

PLASMAN

  1. Hrvoje Kuzmić 1(11,5)
  2. Mario Matijašić 1 (13)
  3. Jurica Pokrovac 2 (18)
  4. Nikola Despotušić 2 (18)
  5. Ante Petričević 3 (5,5)

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana