SVJETSKO PRVENSTVO U FEEDER RIBOLOVU – Slavlje Belgijanaca

2 min read

Tekst: Siniša Slavinić
Foto: Nicolas Beroud

RIEUX – U Francuskoj, u pokrajini poznatoj po Sensasu (svjetski poznatoj tvornici hrana za primamljivanje), na rijeci La Vilaine, svjetska ribolovna federacija FIPSed orgaizirala je ove godine deseto svjetsko prvenstvo u feeder ribolovu. Svjetsko prvenstvo u ribolovu udicom na dnu s hranilicom okupilo je petnaest reprezentacija. Na žalost, ove je godine izostao nastup hrvatske reprezentacije. U razloge nećemo ulaziti (Covid? Neorganiziranost? Nedovoljna financijska sedstva?), ali je šteta što se repka nije uspjela izorganizirati i otputovati u Francusku, uz opasku da je nacionalni savez osigurao osnovna sredstva (za kotizaciju i dio troškova puta), a za ostalo su se naši reprezentativci trebali sami snaći. No, na kraju u konkurenciji petnaest reprezentacija Hrvatske nije bilo.

Poslije dvodnevnih nadmetanja slavila je, po drugi put za redom, reprezentacija Belgije, koja se je najbolje snašla na veoma teškoj stazi rijeke La Vilaine, inače bogatoj ribom, a pogotovo deverikom, koja je bila i odlučujuća. Belgijanci su već prvog dana natjecaanja bili prvi s tri prva, te po jednim drugim i četvrtim sektorskim plasmanom. Drugog dana su naslov svjetskih prvaka potvrdili iako su njihovi reprezentativci malo slabije odlovili sa po jednim prvim, četvrtim, šestim i dva osma sektorska plasmana. Ukupno su Belgijanci ulovili 41.820 grama ribe. Drugo mjesto osvojili su Španjolci, a treće, domaćini Francuzi.

U pojedinačnom poretku, svjetski prvak postao je Belgijanac Benny Mertenes s 2 boda (dvije sektorske pobjede i 13.583 grama ulova). Drugo mjesto osvojio je Yoann Houssais (Francuska) s 3 boda (drugim i prvim sektorskim plasmanom i 12.432 grama), dok je treći feederaš svijeta Nijemac Jens Koschnick sa 4 boda (1. i 3. sektorski plasman).

Iako je FIPSed sljedeće godine 11. svjetsko prvenstvo u feeder ribolovu zakazao u dalekoj Ukrajini, nadajmo se da će se do tada kod nas posložiti sve kockice i da će naša reprezentacija nastupiti na tom svjetskom prvenstvu.

TABLICA SP FEEDER

  1. Belgija 36
  2. Španjolska 42
  3. Francuska 53
  4. Mađarska 54
  5. Nizozemska 58
  6. Njemačka 66
  7. Engleska 68
  8. Italija 76
  9. Poljska 84
  10. Austrija 89
  11. Portugal 97
  12. Litva 110
  13. Švedska 111
  14. Srbija 116
  15. Slovačka 140
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana