29. SVJETSKO PASTRVAŠKO PRVENSTVO ODRŽAT ĆE SE U HRVATSKOJ

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Očekuje se petnaestak ekipa i reprezentacija

KLANJEC – Od 23. do 26. ožujka na rijeci Sutli održat će se 29. Svjetsko prvenstvo u ribolovu pastrve prirodnim mamcem na brzim vodama. Svjetska ribolovna federacija FIPSed dodijelila je ove godine domaćnstvo hrvatskim ribolovcima, odnosno Hrvatskom športsko ribolovnom savezu, a neposredni realizator prvenstva su ribolovci Krapinsko-zagorske županije. Poslije treninga u petak, 24. ožujka natjecanja najboljih ribolovaca svijeta održat će se u subotu i nedjelju 25. i 26. ožujka u četiri sektora na rijeci Sutli, koji su raspoređeni na području Zelenjak, uz samu cestu prema Kumrovcu.

Svečano otvaranje prvenstva predviđeno je za četvrtak u 17:00 sati, 23. ožujka u Kumrovcu.

Kako saznajemo od izvršne direktorice svjetskog prvenstva Ljerke Kahline, na prvenstvu se očekuje petnaestak ekipa i nacionalnih reprezentacija, koje će odmjeriti snage u ovoj tehnici ribolova. Naslov svjetskih prvaka s lanjskog svjetskog prvenstva održanog u Francuskoj brane reprezentativci Italije.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Vrhovni sudac svjetskog prvenstva u Klanjcu je državni suac Dražen Stipetić, koji je ovaj tjedan okupio svoju ekipu i suce koji će biti glavni suci po sektorima. Na Sutli se, uz tehničku ekipu prvenstva, okupila i reprezentacija Hrvatske u ovoj disciplini, a uz nju na prvenstvu će nastupiti i reprezentacija Krapinsko-zagorske županije, sastavljena od hrvatskih ribolovaca koji se natjeću u Hrvatskoj pastrvaškoj igi, s obzirom da je ovo svjetsko prvenstvo i nacija i klubova.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana