29. SVJETSKO PASTRVAŠKO PRVENSTVO ODRŽAT ĆE SE U HRVATSKOJ

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Očekuje se petnaestak ekipa i reprezentacija

KLANJEC – Od 23. do 26. ožujka na rijeci Sutli održat će se 29. Svjetsko prvenstvo u ribolovu pastrve prirodnim mamcem na brzim vodama. Svjetska ribolovna federacija FIPSed dodijelila je ove godine domaćnstvo hrvatskim ribolovcima, odnosno Hrvatskom športsko ribolovnom savezu, a neposredni realizator prvenstva su ribolovci Krapinsko-zagorske županije. Poslije treninga u petak, 24. ožujka natjecanja najboljih ribolovaca svijeta održat će se u subotu i nedjelju 25. i 26. ožujka u četiri sektora na rijeci Sutli, koji su raspoređeni na području Zelenjak, uz samu cestu prema Kumrovcu.

Svečano otvaranje prvenstva predviđeno je za četvrtak u 17:00 sati, 23. ožujka u Kumrovcu.

Kako saznajemo od izvršne direktorice svjetskog prvenstva Ljerke Kahline, na prvenstvu se očekuje petnaestak ekipa i nacionalnih reprezentacija, koje će odmjeriti snage u ovoj tehnici ribolova. Naslov svjetskih prvaka s lanjskog svjetskog prvenstva održanog u Francuskoj brane reprezentativci Italije.

Chris standing up holding his daughter Elva

Vrhovni sudac svjetskog prvenstva u Klanjcu je državni suac Dražen Stipetić, koji je ovaj tjedan okupio svoju ekipu i suce koji će biti glavni suci po sektorima. Na Sutli se, uz tehničku ekipu prvenstva, okupila i reprezentacija Hrvatske u ovoj disciplini, a uz nju na prvenstvu će nastupiti i reprezentacija Krapinsko-zagorske županije, sastavljena od hrvatskih ribolovaca koji se natjeću u Hrvatskoj pastrvaškoj igi, s obzirom da je ovo svjetsko prvenstvo i nacija i klubova.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana