29. SVJETSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU PASTRVE PRIRODNIM MAMCEM

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Sutla ovaj tjedan ugošćuje najbolje svjetske pastrvaše

KLANJEC – Ovaj tjedan u Hrvatskoj će se održati 29. svjetsko prevnstvo u ribolovu pastrve prirodnim mamcem na brzim vodama. Svjetska ribolovna federacija FIPSed je organizator, a domaćin je ove godine Hrvatski športsko ribolovni savez odnosno ribolovci ŠRS Krapinsko-zagorske županije. Mjesto događanja je rijeka Sutla na kojoj će štapove od 23. do 26. ožujka ukrstiti najbolji svjetski ribolovci u ovoj dsciplini. Natjecanje ima veliki turistički značaj za ovaj kraj s obzirom da će stotinjak ribolovaca i njihova pratnja popuniti smještajne kapacitete ovog kraja i upoznati se s turističko-ugostiteljskom ponudom Zagorja. Prvenstvo ima i sportsko-ribolovni značaj u smislu obogaćivanja voda s obzirom da će rijka Sutla biti poriblejna po prvi put posije tko zna koliko godina s velikom količinom pastrve, koja će i ostati u vodi poslije natjecanja s obzirom da se na prvenstvu svaka riba poslije ulova mora pažljivo vratiti natrag u rijeku. Lovit će se na potezu Zelenjak, u subotu i nedjelju, nedaleko Kumrovca, gdje će biti sva četiri natjecateljska sektora.

Kako saznajemo od izvršne direktorice svjetskog prvenstva Ljerke Kahline, na natjecanju će nastupiti jedanaest četvoročlanih ekipa. Točnije četiri nacionalne selekcije (Bugarska, Italija, Francuska i Hrvatska), te sedam klubova iz četiri zemlje. Prvenstvo se po zamisli svjetske ribolovcne feedracije posljednjih goidna odvija i kao svjetski šampionat i kao svjetsko klupsko prvenstvo.

Svečano otvaranje prvenstva bit će u četvrtak, 23. ožujka u 17:00 sati u centru Kumrovca. U petak je na rasporedu služebni trening od 9:20 do 13:30 sati, a sama natjecanja su u subotu i nedjelju u periodu od 9:25 do 13:20 sati.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Svečano proglašenje rezultata bit će u nedjelju u Vili Zelenjak u 18:30 sati.

-Organizacioni dio prvenstva je odrađen. Sve je spremno za natjecanje, kaže direktorica Ljerka Kahlina.

Vrhovni sudac prvenstva je domaći međunarodni sudac, Dražen Stipetić iz Ogulina.

Hrvatska će na prvenstvu nastupiti s nacionalnim timom – reprezentacijom i ekipom ŠRS Krapinsko-zagorske županije. Boje HŠRS odnosno nacionalnog tima branit će: Saša Borošić (Sisak), Zlatko Poparić (Zagreb), Željko Kljajić (Zagreb), Boris Grubić (Sisak) i Siniša Slavinić (Bjelovar), dok će funkciju kapetana obavljati Damir Habunek (Zagreb).
U sastavu ekipe ŠRS KZŽ na svjetskom klupskom prvenstvu nastupit će: Marko Minanov, Darko Jurešić, Anđelo Orač, Dušan Petković i Darko Pažulić.


Naslov svjetskih prvaka brane Talijani koji su protekle godine uvjerljivo osvojili prvo mjesto na svjetskom prvenstvu održanom u Francuskoj.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana