PRVA LIGA SENIORKE

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Seniorke očekuje nastup u Apatinu

ZAGREB – Prva liga za seniorke u lovu ribe udicom na plovak starta za nešto manje od dva mjeseca. Točnije 20. svibnja, kada je na rasporedu prvo kolo jedinstvene ženske ribolovne lige na jezeru Barutana u Ivancu. Za naslov prvakinja Hrvatske seniorke će se boriti kroz šest kola. Ove godine ženska liga je nešto jača odnosno brojnija u odnosu na prošlu godinu. Ove godine u ligi će se nadmetati osam ekipa, dok ih je lani bilo samo šest.

U osam prvenstvnih kola ove godine natjecat će se ekipe: Štuka Poljanski Lug, Ivanec, Piškor Novi Zagreb, Koprivnica, Drava Donji Mihaljevec, Rak Rakitje Topfishing Garbolino, Diver Ljubeščica i Linjak Veliki Bukovec.

Naslov prvakinja Hrvatske brane ribolovke Drave Donji Mihaljevec i Ivanka Škoda (Ivanec) u pojednačnom poretku.

Spomenimo kola lige i vode na kojima će se održati natjecanja u ženskoj ribolovnoj ligi 2023.:

20. 5. Barutana Ivanec

21. 5. Barutana Ivanec

3. 6. Stara Drava Žabnik

4. 6. Stara Drava Žabnik

22. 7. Rakitje Juš

23. 7. Rakitje Juš

16. 9. Ontario Zagreb

17. 9. Poljanski Lug

Što se tiče međunarodne scene žensku reprezentaciju Hrvatske ove godine očekuje nastup na 29. svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak koje će se 26. i 27. kolovoza održati u Srbiji, na Dunavcu u Apatinu. S obzirom na svojevrsni rezultatski „pad“ ženske reprezentacije koja u svojoj kolekciji ima srebrnu medalju sa svjetskog prvenstva održanog 2013. u Sloveniji, pitanje je treba li se nadati ponovnom uzletu hrvatskih ribolovki baš na ovom SP u Srbiji? Apatinski Dunavac bi trebao odgovarati (lovi se sitna riba) našim rbolovkama, no to će se vidjeti u kolovozu. Svjetsko prvenstvo će doći začas.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana