David Bajlo i zadarski ”Zubatac” prvaci

2 min read

DSM 3.Maj je bio domaćin Međužupanijskom Prvenstvu za seniore u lovu štapom sa obale.Ovo natjecanje je okupilo 48 najboljih natjecatelja iz cijele Hrvatske koji su tražili prolaz na Državno Prvenstvo koje ce se održati u drugoj polovici listopada u Makarskoj.

Bitno je napomenuti da je sa ovim natjecanjem službeno počela primjena principa ”ulovi i pusti” u svim kategorijama. Ulovljena riba se odmah nakon njenog izvlačenja iz mora evidentira (izvaže) i odmah se pušta nazad u more. Kod primjeraka koji su progutali udicu reže se predvez.

Natjecanje se odvijalo kroz dva ribolovna dana. Zone ribolova su bile riječki Mololongo prvi dan i južna obala brodogradilišta 3.Maj drugi dan. Lovilo se po dobrim vremenskim uvjetima.

Lovili su se pretežito lumbraci, pirke, crneji, špari, arbuni, knezi i koji glavoč.

Koristili su se raznovrsni štapovi akcije od 30 grama pa sve do štapova za surf casting.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

U takvim uvjetima najbolje se snašao David Bajlo iz zadarskog “Zubaca”, a slijede ga Dubravko Pejdo( ŠRD Zubatac Zadar) i Arsen Radinović (ŠRD Kantrida Rijeka).

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto su zauzeli dečki iz Zadarskog Zubaca David Bajlo i Dubravko Pejdo. Druga je bila rovinjska “Meduza” u sastavu Alen Bilić i David Pinezić dok su treće mjesto zauzeli Andrija Orlić i Denis Županec iz ŠRD “Arbun” Punat.

Najveću ribu natjecanja je ulovio Milivoj Antić (ŠRK “Oslić” Selce) i to oradu težine 702 gr.

Najuspješnijima još jednom čestitke.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana