David Bajlo i zadarski ”Zubatac” prvaci

2 min read

DSM 3.Maj je bio domaćin Međužupanijskom Prvenstvu za seniore u lovu štapom sa obale.Ovo natjecanje je okupilo 48 najboljih natjecatelja iz cijele Hrvatske koji su tražili prolaz na Državno Prvenstvo koje ce se održati u drugoj polovici listopada u Makarskoj.

Bitno je napomenuti da je sa ovim natjecanjem službeno počela primjena principa ”ulovi i pusti” u svim kategorijama. Ulovljena riba se odmah nakon njenog izvlačenja iz mora evidentira (izvaže) i odmah se pušta nazad u more. Kod primjeraka koji su progutali udicu reže se predvez.

Natjecanje se odvijalo kroz dva ribolovna dana. Zone ribolova su bile riječki Mololongo prvi dan i južna obala brodogradilišta 3.Maj drugi dan. Lovilo se po dobrim vremenskim uvjetima.

Lovili su se pretežito lumbraci, pirke, crneji, špari, arbuni, knezi i koji glavoč.

Koristili su se raznovrsni štapovi akcije od 30 grama pa sve do štapova za surf casting.

U takvim uvjetima najbolje se snašao David Bajlo iz zadarskog “Zubaca”, a slijede ga Dubravko Pejdo( ŠRD Zubatac Zadar) i Arsen Radinović (ŠRD Kantrida Rijeka).

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto su zauzeli dečki iz Zadarskog Zubaca David Bajlo i Dubravko Pejdo. Druga je bila rovinjska “Meduza” u sastavu Alen Bilić i David Pinezić dok su treće mjesto zauzeli Andrija Orlić i Denis Županec iz ŠRD “Arbun” Punat.

Najveću ribu natjecanja je ulovio Milivoj Antić (ŠRK “Oslić” Selce) i to oradu težine 702 gr.

Najuspješnijima još jednom čestitke.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana