POČINJE SVJETSKO PRVENSTVO U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : SINIŠA SLAVINIĆ

Stižu 33 reprezentacije

BILJE (5. – 11. 9. 2022.) – Hrvatska je ovaj tjedan središte plovkaroškog ribolovnog svijeta. U Bilju se održava 68. svjetsko seniorsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak. Prve reprezentacije već su stigle u Hrvatsku i od ponedjeljka počele trenirati. Službeni treninzi traju sve do petka. Na žalost zbog velike suše i niskog vodostaja, na lijepo uređenoj natjecateljskoj stazi na staroj Dravi Bilje neće biti svih pet sektora. Dva sektora su morala biti dislocirana na 35 km udaljeni Topoljski dunavac, a tri će biti na staroj Dravi u Bilju, kako saznajemo od Anđelka Martinčevića, direktora organizacijskog odbora svjetskog prvenstva. Sve ostalo na prvenstvu štima besprijekorno i po planu. Tijekom natjecanja, koja su u subotu i nedjelju (10. i 11. 9.) očekuje se velik broj gledatelja, na obje staze, jer će u Hrvatsloj loviti najbolji ribolovci svijeta i imat će se što vidjeti naučiti. Uživati u ulovima i zamaranjima. Među njima je i Goran Radović Gica, član srpske reprezentacije, kao i talijanska reprezentacija koji brane pojedinačni i ekipni naslov svjetskih prvaka s lanjskog SP u Italiji.

Svečano otvaranje svjetskog prvenstva predviđeno je za četvrtak, 8. rujna, na Trgu Ante Starčevića u Osijeku.

Iako je teško prognozirati tko će slaviti u Hrvatskoj, statistika najviše šansi daje reprezentacijama Engleske, Italije, Francuske, Belgije, koje su do sada najviše puta osvajale naslove svjetskih prvaka, te posljednjih godina Nizozemskoj, Češkoj, Poljskoj i posebice Mađarima. Statistika kaže da je do sada najviše puta – petnaest naslov svjetskog prvaka osvajala reprezentacija Francuske, slijedi reprezentacija Engleske sa četrnaest svjetskih titula, pa Italija sa dvanaest naslova.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Puno se očekuje i od hrvatske reprezentacije s obzirom na domaći teren. U proteklih, gotovo sedamdeset godina, svašta se događalo na natjecateljskim stazama tijekom svjetskih prvenstava, koja su do sada, sva od reda održana na europskom kontinentu.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana