POČINJE SVJETSKO PRVENSTVO U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : SINIŠA SLAVINIĆ

Stižu 33 reprezentacije

BILJE (5. – 11. 9. 2022.) – Hrvatska je ovaj tjedan središte plovkaroškog ribolovnog svijeta. U Bilju se održava 68. svjetsko seniorsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak. Prve reprezentacije već su stigle u Hrvatsku i od ponedjeljka počele trenirati. Službeni treninzi traju sve do petka. Na žalost zbog velike suše i niskog vodostaja, na lijepo uređenoj natjecateljskoj stazi na staroj Dravi Bilje neće biti svih pet sektora. Dva sektora su morala biti dislocirana na 35 km udaljeni Topoljski dunavac, a tri će biti na staroj Dravi u Bilju, kako saznajemo od Anđelka Martinčevića, direktora organizacijskog odbora svjetskog prvenstva. Sve ostalo na prvenstvu štima besprijekorno i po planu. Tijekom natjecanja, koja su u subotu i nedjelju (10. i 11. 9.) očekuje se velik broj gledatelja, na obje staze, jer će u Hrvatsloj loviti najbolji ribolovci svijeta i imat će se što vidjeti naučiti. Uživati u ulovima i zamaranjima. Među njima je i Goran Radović Gica, član srpske reprezentacije, kao i talijanska reprezentacija koji brane pojedinačni i ekipni naslov svjetskih prvaka s lanjskog SP u Italiji.

Svečano otvaranje svjetskog prvenstva predviđeno je za četvrtak, 8. rujna, na Trgu Ante Starčevića u Osijeku.

Iako je teško prognozirati tko će slaviti u Hrvatskoj, statistika najviše šansi daje reprezentacijama Engleske, Italije, Francuske, Belgije, koje su do sada najviše puta osvajale naslove svjetskih prvaka, te posljednjih godina Nizozemskoj, Češkoj, Poljskoj i posebice Mađarima. Statistika kaže da je do sada najviše puta – petnaest naslov svjetskog prvaka osvajala reprezentacija Francuske, slijedi reprezentacija Engleske sa četrnaest svjetskih titula, pa Italija sa dvanaest naslova.

Chris standing up holding his daughter Elva

Puno se očekuje i od hrvatske reprezentacije s obzirom na domaći teren. U proteklih, gotovo sedamdeset godina, svašta se događalo na natjecateljskim stazama tijekom svjetskih prvenstava, koja su do sada, sva od reda održana na europskom kontinentu.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana