DP +55

2 min read

Piše: Arsen

MARIO KAPOV NAJBOLJI

PŠRD “RAMOVA” Krvavica bilo je domaćin DP-a za kategoriju Masters +55 koje se održalo u razdoblju 14-16.10.2022 na Makarskoj rivijeri.

Natjecanje je okupilo najbolja 32 natjecatelja u Hrvatskoj u toj kategoriji, koji su ostvarili pravo nastupa na tom natjecanju kroz Županijska prvenstva. Lovilo se dva dana po pet sati na plažama Bratuš i Krvavica.

Što se tiče ribolova natjecatelji su lovili blizu i na srednjoj daljini sa predvezima dužine oko 50 cm i debljine 0.12 do 0.18 mm. Mamac je bio propisan, a to su bile dagnje, lignja i coreano.Lovili su se knezi, špari,pirke,lice,babe slinavke i koji arbun i cipal.Vremenski uvjeti su bili odlični tako da su sunce, slab vjetar i toplo vrijeme obilježili ovo natjecanje.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Prvoga dana natjecanja zona ribolova Bratuš je pokazala da se riba nalazila samo na pojedinim mjestima, i to blizu lukobrana marine Ramova (desna strana) i oko malih nasipa koji se pojavljuju tu i tamo po plaži.

Tako je Tonči Perić iz ŠRD “GOF” Rogoznica prvoga dana ribolova maksimalno iskoristio svoju lovnu poziciju i sa 1280 grama ukupnog ulova preuzeo trenutačno vodstvo na natjecanju.

Drugi se ribolovni dan održao na plaži Krvavica smještenoj sada sa lijeve strane marine Ramova.Ulovi su bili nešto skromniji, a najbolje se lovilo u neposrednoj blizini lukobrana marine Ramova.

Nakon dva ribolovna dana dobili smo novog državnog prvaka. Mario Kapov iz PŠD “GIRIČIĆ” K.Gomilica je slavio ispred Slavka Štrkalja iz ŠRD “ULIGNA” Kukljica i Borisa Jelenića iz ŠRD “ZUBATAC” Poreč.

U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili veterani iz ŠRD “ULIGNA” Kukljica ( Slavko Štrkalj i Marijan Marošević) ispred ekipe DSRŠAV “GALEB ” Raša ( Đani Vlačić i Dalibor Brajković) , dok je treće mjesto osvojila ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 (Mladen Bajlo i Ivan Jukić).

Chris standing up holding his daughter Elva

Nagradu za najveću ribu natjecanja osvojio je Mladen Vučetić iz PŠRK “STOBREČ” iz Stobreča,i to za ulovljenog pauka težine 274 grama.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. MARIO KAPOV -PŠD “GIRIČIĆ” K.Gomilica 6 neg. bodova
  2. SLAVKO ŠTRKALJ -ŠRD “ULIGNA” Kukljica 6 neg. bodova
  3. BORIS JELENIĆ – ŠRD “ZUBATAC” Poreč -10 neg. bodova

REZULTATI EKIPNO

  1. ŠRD “ULIGNA” Kukljica ( Slavko Štrkalj i Marijan Marošević)- 3 neg. bodova
  2. DSRŠAV “GALEB” Raša ( Đani Vlačić i Dalibor Brajković )- 5 neg. bodova
  3. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 ( Mladen Bajlo i Ivan Jukić) – 6 neg. bodova

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana