DP +55

2 min read

Piše: Arsen

MARIO KAPOV NAJBOLJI

PŠRD “RAMOVA” Krvavica bilo je domaćin DP-a za kategoriju Masters +55 koje se održalo u razdoblju 14-16.10.2022 na Makarskoj rivijeri.

Natjecanje je okupilo najbolja 32 natjecatelja u Hrvatskoj u toj kategoriji, koji su ostvarili pravo nastupa na tom natjecanju kroz Županijska prvenstva. Lovilo se dva dana po pet sati na plažama Bratuš i Krvavica.

Što se tiče ribolova natjecatelji su lovili blizu i na srednjoj daljini sa predvezima dužine oko 50 cm i debljine 0.12 do 0.18 mm. Mamac je bio propisan, a to su bile dagnje, lignja i coreano.Lovili su se knezi, špari,pirke,lice,babe slinavke i koji arbun i cipal.Vremenski uvjeti su bili odlični tako da su sunce, slab vjetar i toplo vrijeme obilježili ovo natjecanje.

Prvoga dana natjecanja zona ribolova Bratuš je pokazala da se riba nalazila samo na pojedinim mjestima, i to blizu lukobrana marine Ramova (desna strana) i oko malih nasipa koji se pojavljuju tu i tamo po plaži.

Tako je Tonči Perić iz ŠRD “GOF” Rogoznica prvoga dana ribolova maksimalno iskoristio svoju lovnu poziciju i sa 1280 grama ukupnog ulova preuzeo trenutačno vodstvo na natjecanju.

Drugi se ribolovni dan održao na plaži Krvavica smještenoj sada sa lijeve strane marine Ramova.Ulovi su bili nešto skromniji, a najbolje se lovilo u neposrednoj blizini lukobrana marine Ramova.

Nakon dva ribolovna dana dobili smo novog državnog prvaka. Mario Kapov iz PŠD “GIRIČIĆ” K.Gomilica je slavio ispred Slavka Štrkalja iz ŠRD “ULIGNA” Kukljica i Borisa Jelenića iz ŠRD “ZUBATAC” Poreč.

U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili veterani iz ŠRD “ULIGNA” Kukljica ( Slavko Štrkalj i Marijan Marošević) ispred ekipe DSRŠAV “GALEB ” Raša ( Đani Vlačić i Dalibor Brajković) , dok je treće mjesto osvojila ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 (Mladen Bajlo i Ivan Jukić).

Nagradu za najveću ribu natjecanja osvojio je Mladen Vučetić iz PŠRK “STOBREČ” iz Stobreča,i to za ulovljenog pauka težine 274 grama.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. MARIO KAPOV -PŠD “GIRIČIĆ” K.Gomilica 6 neg. bodova
  2. SLAVKO ŠTRKALJ -ŠRD “ULIGNA” Kukljica 6 neg. bodova
  3. BORIS JELENIĆ – ŠRD “ZUBATAC” Poreč -10 neg. bodova

REZULTATI EKIPNO

  1. ŠRD “ULIGNA” Kukljica ( Slavko Štrkalj i Marijan Marošević)- 3 neg. bodova
  2. DSRŠAV “GALEB” Raša ( Đani Vlačić i Dalibor Brajković )- 5 neg. bodova
  3. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 ( Mladen Bajlo i Ivan Jukić) – 6 neg. bodova
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana