ZAVRŠENE LIGE MLADEŽI

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Dino Slaviček, Marko Horvat i Matej Salković prvaci Hrvatske

KUTINA – Poslije odgode, zbog lošeg vremena, zadnje kolo prvenstva Hrvatske u ligama mladeži u lovu ribe udicom na plovak odlovljeno je u nedjelju, 16. listopada na jezeru Banova Jaruga. Sada je sve jasno. Poznati su prvaci Hrvatske u kategorijama U15, U20 i U25 za 2022., kao i sastavi reprezentacija koje će dogodine braniti boje Hrvatske na svjetskom prvenstvu u te tri kategorije mladih ribolovaca na SP u Portugalu.

Ove godine sve tri lige mladeži održane su kroz osam prvenstvenih kola koja su održana na jezeru Skresovi u Garešnici, staroj Muri Žabnik i jezeru Banova Jaruga.

U kategoriji U15, najmlađoj uzrasnoj kategoriji ribolovaca, dobi do 15 godina života, nastupilo je deset natjecatelja. Prvak Hrvatske za 2022. postao je Dino Slaviček, član Klena iz Svete Marije koji je u osam kola tri puta bio prvi, jednom drugi, dva puta treći, te po jednom sedmi i osmi. Uz njega, mjesto u reprezentaciji izborili su i drugoplasirani i treće plasirani Lovro Rodek, Som Kotoriba i Franko Žili, Slavonac Lipik, te četvrtoplasirana Dora Kolmanić, TSH Sensas Matchfishing Čakovec. U repku je ušla kao rezerva i Ivana Pozderec, Klen Sveta Marija.

U kategoiriji U 20 natjecalo se 18 mladih ribolovaca. Naslov prvaka Hrvatske osvojio je Marko Horvat, član Soma iz Kotoribe, koji je u osam kola uknjižio četiri prva mjesta, jednom je podijelio prvo i drugo, jednom je bio drugi, te dva puta osmi. Na Banovoj je s prvm mjestom potvrdio pobjedu u ligi. Drugo i treće mjesto osvojili su Karlo Strbad, Linjak V. Bukovec i Luka Puklin, Šaran Zaprešić, a uz njih mjesto u reprezentaciji izborio je i četvrtoplasirani Tomislav Tančak, Mrena Nova Gradiška, te kao rezerva Fabricio Ištvanek, Ribomanija Turopolje.

U kategoriji U25 lovilo je trinaest ribolovaca starosti do 25 godina. Naslov prvaka Hrvatske ponio je Matej Šalković, KŠR Korana Karlovac koji je u osam kola imao skor: 3-3-1-2-3-2-3-2. Drugo mjesto osvojio je Vito Frnčić, ŠRK Zagreb, a u reprezentaciju su ušla i sva tri natjecatelja, ŠRD Bjelovar, trećeplasirani Mario Matić, četvrti Josip Nagy i petoplasrani Kristijan Komar.

TABLICA U15

  1. Dino Slaviček, Klen Sveta Marija 22
  2. Lovro Rodek, Som Kotoriba 23
  3. Franko Žili, Slavonac Lipik 25,5
  4. Dora Kolmanić, TSH Sensas Matcfishing Čakovec 28
  5. Ivana Pozderec, Klen Sveta Marija 36

TABLICA U18

  1. Marko Horvat, Som Kotoriba 19,5
  2. Karlo Strbad, Linjak Veliki Bukovec 22
  3. Luka Puklin, Šaran Zaprešić Petar šport 24
  4. Tomislav Tančak, Mrena Nova Gradiška 24
  5. Fabricio Ištvanek, Ribomanija Turopolje 25

TABLICA U25

  1. Matej Šalković, KŠR Korana Karlovac 17,5
  2. Vito Frinčić, ŠRK Zagreb 20
  3. Mario Matić, ŠRD Bjelovar 20
  4. Josip Nagy, ŠRD Bjelovar 22
  5. Kristijan Komar, ŠRD Bjelovar 2,5
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana