DP Seniori

2 min read

Piše: Arsen

RIJEČKA “KANTRIDA” NAJUSPJEŠNIJA

RŠD “ŠKRPINA” iz Baške bio je domaćin Državnog prvenstva za seniore u lovu štapom sa obale od 24.11 -26.11.2023. 24 natjecatelja su se borili za naslov državnog prvaka, a neki od njih su pokušali održati status reprezentativca ili steći pravo na razigravanje za reprezentaciju.
Ribolovna zona je bila Vela Plaža u Baški.
Neugodan vjetar sjevernih smjerova je znatno ometao natjecatelje tijekom cijelog dvodnevnog natjecanja. Riba se lovila i blizu i daleko od obale tako da su bili potrebni štapovi raznih akcija. Predvezi su bili dužine do jednog metra. Mamac su bile dagnje, lignje, srdele i coreani.

Ulovi su bili vrlo skromni zbog loših vremenskih uvjeta i zato jer se natjecanje odvijalo po danu u zoni gdje riba prilazi kraju od zalaska sunca. Ulovilo se nešto arbuna, ovčica, brancina, glavoča i pauka.
U takvim vremenskim uvjetima najbolje su se snašli takmičari riječke “Kantride”; Patrik Toma je bio prvi, dok je drugi bio Vlado Naglić. Treći je bio član KŠR “Uljanik” iz Pule Toni Linč.
U ekipnoj konkurenciji zlato je osvojila ekipa SRD “KANTRIDA” Rijeka(Arsen Radinović i Patrik Toma), druga je bila ekipa KŠR “ULJANIK” Pula (Toni Linč i Vjekoslav Jozanović), dok je treća ekipa ŠRD “KOSTRENA” Kostrena (Tomislav i Mario Milić).
Najveću ribu natjecanja je ulovio Vjekoslav Jozanović ,i to cipla teškog 252 grama.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. PATRIK TOMA – SRD “KANTRIDA” RIJEKA 2 neg.bodova
  2. VLADO NAGLIĆ – SRD “KANTRIDA” RIJEKA 4 neg.bodova
  3. TONI LINČ – KŠR “ULJANIK” Pula 13 neg.bodova

REZULTATI EKIPNO

  1. SRD “KANTRIDA” Rijeka (Arsen Radinović i Patrik Toma)- 2 neg.bodova
  2. KŠR “ULJANIK” Pula (Vjekoslav Jozanović i Toni Linč)- 6 neg.bodova
  3. ŠRD “KOSTRENA” Kostrena (Tomislav i Marijo Milić)- 7 neg bodova

Nakon ovog vrlo zahtjevnog natjecanja Patrik Toma, Vlado Naglić, Toni Linč i David Bajlo su ostvarili pravo na razigravanje za popunu reprezentacije.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana