DP Seniori

2 min read

Piše: Arsen

RIJEČKA “KANTRIDA” NAJUSPJEŠNIJA

RŠD “ŠKRPINA” iz Baške bio je domaćin Državnog prvenstva za seniore u lovu štapom sa obale od 24.11 -26.11.2023. 24 natjecatelja su se borili za naslov državnog prvaka, a neki od njih su pokušali održati status reprezentativca ili steći pravo na razigravanje za reprezentaciju.
Ribolovna zona je bila Vela Plaža u Baški.
Neugodan vjetar sjevernih smjerova je znatno ometao natjecatelje tijekom cijelog dvodnevnog natjecanja. Riba se lovila i blizu i daleko od obale tako da su bili potrebni štapovi raznih akcija. Predvezi su bili dužine do jednog metra. Mamac su bile dagnje, lignje, srdele i coreani.

Ulovi su bili vrlo skromni zbog loših vremenskih uvjeta i zato jer se natjecanje odvijalo po danu u zoni gdje riba prilazi kraju od zalaska sunca. Ulovilo se nešto arbuna, ovčica, brancina, glavoča i pauka.
U takvim vremenskim uvjetima najbolje su se snašli takmičari riječke “Kantride”; Patrik Toma je bio prvi, dok je drugi bio Vlado Naglić. Treći je bio član KŠR “Uljanik” iz Pule Toni Linč.
U ekipnoj konkurenciji zlato je osvojila ekipa SRD “KANTRIDA” Rijeka(Arsen Radinović i Patrik Toma), druga je bila ekipa KŠR “ULJANIK” Pula (Toni Linč i Vjekoslav Jozanović), dok je treća ekipa ŠRD “KOSTRENA” Kostrena (Tomislav i Mario Milić).
Najveću ribu natjecanja je ulovio Vjekoslav Jozanović ,i to cipla teškog 252 grama.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. PATRIK TOMA – SRD “KANTRIDA” RIJEKA 2 neg.bodova
  2. VLADO NAGLIĆ – SRD “KANTRIDA” RIJEKA 4 neg.bodova
  3. TONI LINČ – KŠR “ULJANIK” Pula 13 neg.bodova

REZULTATI EKIPNO

  1. SRD “KANTRIDA” Rijeka (Arsen Radinović i Patrik Toma)- 2 neg.bodova
  2. KŠR “ULJANIK” Pula (Vjekoslav Jozanović i Toni Linč)- 6 neg.bodova
  3. ŠRD “KOSTRENA” Kostrena (Tomislav i Marijo Milić)- 7 neg bodova

Nakon ovog vrlo zahtjevnog natjecanja Patrik Toma, Vlado Naglić, Toni Linč i David Bajlo su ostvarili pravo na razigravanje za popunu reprezentacije.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana