DP seniorke

3 min read

Piše: Arsen

IVANA BUDISAVLJEVIĆ ZASLUŽENO PRVA

Od 13.10. do 15.10.2023. ŠRK “ČIKAVICA” iz Šila je bio domaćin Državnog Prvenstva za seniorke u udičarenju.
Natjecanje je okupilo 24 natjecateljice koje su se borile za prestižnu titulu državne prvakinje i tražile mogućnost za dodatne kvalifikacije za popunu državne reprezentacije.
Područje ribolova je bila punta Šilo sa vanjske strane prvi dan, dok se drugi dan lovilo sa unutarnje strane. Sama konfiguracija obale je uzrokovala dosta poteškoća natjecateljicama jer su morale stajati na neravnim i šiljastim stijenama.
Prvoga dana su vremenski uvjeti bili dobri; puhalo je lagano jugo koje je sigurno pospješilo količinu ulova. Drugoga dana su uvjeti bili teški, zapuhala je bura, a i kiša je ometala ugodno odvijanje natjecanja.
Koristili su se štapovi za beach ledgering i surfcasting, predvezi dužine do 50 cm debljine 0.15-0.20 mm.
Kao mamac su se koristile dagnje, srdele, lignje, coreani i veliki morski crv.
Riba koja se lovila je bila sitna.To su pretežno bili knezi, lumbraci, pirke, i koji fratar i arbun.
Nakon prvog dana ribolova u vodstvu je bila kako to najčešće bude Tea Sikirić ( ŠRD “ZUBATAC” Zadar) sa ulovljenih 83 primjeraka ukupne težine 2488 grama. Međutim drugoga dana su ulovi bili mnogo skromniji, a i vremenska prognoza se umješala u totalnu promjenu rezultata. Lovilo se po jakom vjetru i kiši tako da su uvjeti bili teški.

Na kraju se titulom državne prvakinje okrunila Ivana Budisavljević (ŠRD “TUNERA” Jadranovo), druga je bila Višnjica Bakija ( SRD “PLOMIN” Plomin), dok je treće mjesto zauzela Mirjana Pobor (ŠRK “OSLIĆ” Selce).
U ekipnoj konkurenciji su slavile zadranke Tea Sikirić i Kristina Štrbac ispred ekipe iz Jadranova ( Ivana i Mateja Budisavljević), dok su treće bile opet zadranke Ardena i Estera Bajlo. Moramo napomenuti da su sve tri ekipe skupile isti broj negativnih bodova.Na kraju je presudio niži plasmanski bod ostvaren u jednom od dvaju ribolovnih dana.Slično je bilo i u pojedinačnoj konkurenciji.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. IVANA BUDISAVLJEVIĆ (ŠRD “TUNERA” Jadranovo)- 8 neg. bodova
  2. VIŠNJICA BAKIJA (SRD “PLOMIN” Plomin)- 8 neg. bodova
  3. MIRJANA POBOR (ŠRK “OSLIĆ” Selce)- 9 neg.bodova

REZULTATI EKIPNO

  1. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 (Tea Sikirić i Kristina Štrbac)- 6 neg.bodova
  2. ŠRD “TUNERA” Jadranovo (Ivana i Mateja Budisavljević)- 6 neg.bodova
  3. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 2 ( Ardena i Estera Bajlo)- 6 neg.bodova

Na ovom natjecanju smo na kraju dobili i četiri nove potencijalne državne reprezentativke za 2024.godinu koje će moći ostvariti taj status kroz razigravanje koje će se održati u mjececu prosincu. To su Ivana Budisavljević, Višnjica Bakija, Mirjana Pobor i Veronika Kirinčić. Podsjećamo da će ženska reprezentacija Hrvatske početkom 11.mjeseca nastupiti na SP-u u Italiji, točnije na Siciliji. Rogi!!!

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana