PRVENSTVO HRVATSKE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Ivica Bonino Hasan prvak Hrvatske

SELNICA (7. i 8. 10.) – Zadnja dva kola prvenstva Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom lovljena su u subotu i nedjelju na Selnici. Vodeći u prvenstvu Nikola Geček, ŠRD Ivanec, s dva šesta mjesta loše je odlovio sedmo i osmo kolo i propustio pobjedu u ukupnom poretku. Za bod ga je uspio prestići Ivica Bonino Hasan, Varaždin Interland, koji je u zadnja dva kola bio četvrti i treći. Naš poznati višestruki reprezentativac u kategoriji osoba s invaliditetom, višestruki prvak države i osvajač medalja na svjetskim prvenstvima u ekipnom i pojedinačnom poretku osvojio je ovogodinji naslov prvaka Hrvatske sa 25 bodova. Bonino je u osam kola jednom bio prvi, jednom drugi, tri puta treći i tri puta četvrti. Treće mjesto je osvojio Željko Kljajić, Ilova Garešnica sa 26 bodova, koji je konstantno dobro odlovio cijelo prvenstvo. Četvrti je Mensur Rošić, ŠRD Mura Mursko Središće sa 33 boda, koji je u zadnja dva kola osvojio dva prva sektorska mjesta sa 7.653 i 8.474 grama ulova, što je za Selnicu odličan ulov. No, s obzirom na dosadašnju značajnu razliku, te dvije pobjede nisu mu bile dovoljne da se ubaci među vodeću trojku. Svjetski prvak i treći na svijetu u kategoriji osoba s invaliditetom, Zagrepčanin Zlatko Poparić, na kraju se dokopao pete pozicije, te će kao rezerva putovati na svjetsko prvenstvo koje je dogodinu za osobe s invaliditetom zakazano na poznatoj natjecateljskoj stazi (veslačka staza) u Plovdivu u Bugarskoj.
Ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom pamtit će se po malom broju sudionika lige. Samo sedam natjecatelja borilo se za ulazak u reprezentaciju i naslov prvaka Hrvatske kroz osam prvestvenih kola.

TABLICA

  1. Ivica Bonino Hasan, ŠRK Varaždin Interland 24
  2. Nikola Geček, ŠRD Ivanec 25
  3. Željko Kljajić, ŠRD Ilova Garešnica 26
  4. Mensur Rošić, ŠRD Mura Mursko Središće 33
  5. Zlatko Poparić, ŠRK TPK Zagreb 34
  6. Dražen Flipović, ŠRD Ludbreg 41
  7. Igor Terzić, ŠRD Amur Ladimirevci 43

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana