PRVA RIBOLOVNA LIGA U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: FACEBOOK

Čakovčani i Alan Perko ponovo najbolji

BANOVA JARUGA (14. i 15. 10. 2023.) – Po treći put za redom seniorska ekipa TSH Sensas Matchfishing Čakovec je osvojila naslov državnih prvaka u lovu ribe udicom na plovak. Može se reći da su se Čakovčani prošetali Prvom hrvatskom ribolovnom ligom u lovu ribe udicom na plovak. Na čelu prvenstvene tablice bili su cijelo prvenstvo, a o njihovom odličnom nastupu dovoljno govori rezultatski skor u dvanaest kola prvenstva: 1-1-4-3-1-3-1-2-3-6-2-1. Prvenstvo su završili na najljepši mogući način s drugim i prvim mjestom u jedanaestom i dvanaestom kolu na Banovskom jezeru (Pakra 2). Na kraju su uknjižili 28 bodova. Čak dvanaest bodova je razlike između ekipe iz Čakovca i drugoplasirane Bjelke GME Garbolino Sunja, koja je na kraju osvojila 40 bodova. Treće mjesto osvojila je ekipa Varaždin Interland VDE sa 55 bodova.

Ligu napuštaju tri zadnje plasirane ekipe. To su: Amur Interland Darda, Klen Majur i Mura Mursko Središće. Umjesto njih u Prvu HRL ulaze prvaci iz triju Drugih liga. To su ŠRD Linjak Palovec, prvak Druge HRL – Sjever, ŠRD Sava Županja, prvak Druge HRL – Istok i ŠRD Šaran Zaprešić, prvak Druge HRL – Zapad.
U pojedinačnom poretku, po drugi put za redom naslov prvaka Hrvatske ponio je Alan Perko iz ekipe TSH Sensas Matchfishing Čakovec. Perko je naslov državnog prvaka osvojio sa 37 bodova. U dvanaest kola pet puta je bio prvi, dva puta drugi, jednom treći, dva puta peti, te po jednom sedmi i osmi. Seniorski svjetski prvak iz 2019. ovogodišnju sezonu u Prvoj ligi „zakucao“ je na Banovoj s dva prva sektorska mjesta. U dvanaestom kolu je bio i prvak staze sa 17.490 grama ulova. Tijekom prvenstva za petama mu je, kao najozbiljniji konkurent u osvajanju naslova prvaka bio klupski kolega Željko Raženj, koji je na kraju završio drugi sa 44 boda. U igri za naslov je bio i Mario Pejaković, iz Bjelka GME Garbolino Sunja, koji je na kraju osvojio treće mjesto sa 47 bodova. Treće mjesto je za pola boda pobjeglo četvrtoplasiranom Mihaelu Pongracu (47,5), Klen Colmic Sveta Marija, lanjskom senioskom svjetskom prvaku. Pongrac je sjajno odlovio zadnja dva kola. U jedanaestom je na banovskom jezeru bio prvak staze sa 11.060 grama ulova. Peto mjesto je osvojio Ivica Bonino Hasan, Varaždin Interland VDE sa 53 boda.

Zadnja dva kola Prve HRL na Banovskom jezeru Pakra 2 lovljena su po dva različita godišnja doba, jesenskom „babljem ljetu“ i „jesenskoj zimi“. U subotu se lovilo po toplom, gotovo ljetnom danu, a u nedjelju po kiši praćenoj hladnim vjetrom. No, riba je dobro radila. Lovilo se na šteku, a glavni ulov je bila deverika i to lijepe veličine, uz pokoju babušku. Mamac? Verdevas. Gramaža sistema se kretala od 0,8 do 5 grama.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

TABLICA PRVE HRL

  1. TSH Sensas Matchfishing Čakovec 28
  2. Bjelka Grabolino GME Sunja 40
  3. Varaždin Interland VDE 55
  4. Klen Colmic Sveta Marija 71
  5. Rak Topfishing Garbolino Rakitje 73
  6. Udica Donji Miholjac 78
  7. Ilova Garešnica 80
  8. Štuka Colmic Torčec 94
  9. Bistra Repaš 97
  10. Amur Interland Darda 100
  11. Klen Majur 102
  12. Mura Mursko Središće 118

TABLICA POJEDINAČNO

  1. Alan Perko, TSH Sensas Matchfishing Čakovec 37
  2. Željko Raženj, TSH Sensas Matchfishing Čakovec 44
  3. Mario Pejaković, Bjelka GME Garbolino Sunja 47
  4. Mihael Pongrac, Klen Colmic Sveta Marija 47,5
  5. Ivica Bonino Hasan, Varaždin Intreland VDE 53
  6. Dino Hrenar, Bjelka GME Garbolino Sunja 54
  7. Matija Kraševac, Rak Topfishing Garbolino Rakitje 57
  8. Dejan Vondrak, Bjelka GME Garbolino Sunja 58
  9. Tomislav Šorman, Udica Donji Miholjac 58
  10. Alan Petrušanec, Varaždin Interland VDE 61

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana