DP U-21 obala

2 min read

Piše: Arsen

VITO FERARA I “KANTRIDA” NAJBOLJI

ŠRD”ULIGNA” iz Kukljice bilo je domaćin Državnog Prvenstva za kategoriju U-21 u lovu štapom sa obale. Na natjecanju je bilo prisutno 24 natjecatelja iz raznih klubova Hrvatske među kojima se tražio državni prvak za 2023. godinu i kandidati za popunu reprezentacije za 2024.godinu.
Što se tiče zone lova, ona je obuhvaćala područje oko centra naselja Kukljica.
Dno je bilo kamenito i pjeskovito sa livadama posidonije. Najčešći ulovi su bili špari, pirke, fratri,arbuni i koji pauk. Kao mamac su se koristile dagnje, lignje i crv koreano. Koristili su se štapovi za beach ledgering sa izmjenjivim vrhovima i oni za surf casting akcije do 150-200 grama. Predvezi koji su se koristili su bili malo deblji nego inače (0.18-0.20 mm) zbog prisutnosti posidonije.

Oba dva dana vrijeme je bilo dobro za ribolov sa slabim vjetrom i visokim temperaturama.Ulovi su bili zadovoljavajući.
Nakon prvog ribolovnog dana u vodstvu je bio Vito Ferara (SKRM “PIRKA” Tribunj) koji je ulovio 42 primjeraka teških 1614 grama. Tako je ostalo i na kraju.
Nakon dva dana ribolova u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Vito Ferara ispred Tea Hajdaraja (ŠRD “KANTRIDA” Rijeka) i Josipa Taraša (PSD ” GIRIČIĆ ” Kaštel Gomilica).
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je otišlo u riječku “KANTRIDU” (Teo i Luka Hajdaraj), drugo mjesto su osvojili dečki iz SRU “PODLANICA” Biograd ( Ivan i Domagoj Pribilović), dok je treća bila ekipa lovrankog “ZUBACA” (Tonko Pavičević i Angela Basan).
Najveću ribu natjecanja ulovio je Vito Ferara, i to oradu tešku 434 grama.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. Vito Ferara (SKRM “PIRKA” Tribunj)-3 neg. bodova
  2. Teo Hajdaraj(ŠRD “KANTRIDA ” Rijeka)-6 neg. bodova
  3. Josip Taraš (PSD “GIRIČIĆ” Kaštel Gomilica)- 10 neg. bodova

EKIPNI REZULTATI

  1. ŠRD “KANTRIDA” Rijeka (Luka i Teo Hajdaraj)- 3 neg. bodova
  2. SRU “PODLANICA” Biograd (Ivan i Domagoj Pribilović)- 3.neg bodova
  3. ŠRD “ZUBATAC” Lovran (Angela Basan i Tonko Pavičević)- 7.neg.bodova

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana