DP U-21 obala

2 min read

Piše: Arsen

VITO FERARA I “KANTRIDA” NAJBOLJI

ŠRD”ULIGNA” iz Kukljice bilo je domaćin Državnog Prvenstva za kategoriju U-21 u lovu štapom sa obale. Na natjecanju je bilo prisutno 24 natjecatelja iz raznih klubova Hrvatske među kojima se tražio državni prvak za 2023. godinu i kandidati za popunu reprezentacije za 2024.godinu.
Što se tiče zone lova, ona je obuhvaćala područje oko centra naselja Kukljica.
Dno je bilo kamenito i pjeskovito sa livadama posidonije. Najčešći ulovi su bili špari, pirke, fratri,arbuni i koji pauk. Kao mamac su se koristile dagnje, lignje i crv koreano. Koristili su se štapovi za beach ledgering sa izmjenjivim vrhovima i oni za surf casting akcije do 150-200 grama. Predvezi koji su se koristili su bili malo deblji nego inače (0.18-0.20 mm) zbog prisutnosti posidonije.

Oba dva dana vrijeme je bilo dobro za ribolov sa slabim vjetrom i visokim temperaturama.Ulovi su bili zadovoljavajući.
Nakon prvog ribolovnog dana u vodstvu je bio Vito Ferara (SKRM “PIRKA” Tribunj) koji je ulovio 42 primjeraka teških 1614 grama. Tako je ostalo i na kraju.
Nakon dva dana ribolova u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Vito Ferara ispred Tea Hajdaraja (ŠRD “KANTRIDA” Rijeka) i Josipa Taraša (PSD ” GIRIČIĆ ” Kaštel Gomilica).
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je otišlo u riječku “KANTRIDU” (Teo i Luka Hajdaraj), drugo mjesto su osvojili dečki iz SRU “PODLANICA” Biograd ( Ivan i Domagoj Pribilović), dok je treća bila ekipa lovrankog “ZUBACA” (Tonko Pavičević i Angela Basan).
Najveću ribu natjecanja ulovio je Vito Ferara, i to oradu tešku 434 grama.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. Vito Ferara (SKRM “PIRKA” Tribunj)-3 neg. bodova
  2. Teo Hajdaraj(ŠRD “KANTRIDA ” Rijeka)-6 neg. bodova
  3. Josip Taraš (PSD “GIRIČIĆ” Kaštel Gomilica)- 10 neg. bodova

EKIPNI REZULTATI

  1. ŠRD “KANTRIDA” Rijeka (Luka i Teo Hajdaraj)- 3 neg. bodova
  2. SRU “PODLANICA” Biograd (Ivan i Domagoj Pribilović)- 3.neg bodova
  3. ŠRD “ZUBATAC” Lovran (Angela Basan i Tonko Pavičević)- 7.neg.bodova
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana