ŠRD “ZUBATAC” LOVRAN NADMOĆNO PRVI

2 min read

Piše: Arsen

KŠR “ULJANIK” iz Pule je bio organizator Državnog Prvenstva za najmlađu kategoriju u udičarenju od 29.9 do 1.10.2023. Ovo natjecanje je okupilo 24 “mladih nada” hrvatskog udičarenja koji su se kroz dva dana natjecanja borile za titulu Državnog Prvaka i za potencijalni status novih hrvatskih reprezentativaca.

Područje ribolova je obuhvatilo otok Katarinu i lungomare kod uvale Soline.Lovilo se na kamenitom i pjeskovitom dnu. Vrijeme je prvoga dana bilo vrlo povoljno, možda i prevruće za ovo doba godine. Drugi dan isto tako je bilo toplo uz slabu do umjerenu buru. Lovili su se pretežno knezi, lumbraci, arbuni, fratri i iglice. Ulovi su bili dosta skromni prvoga dana na otoku Katarina jer natjecatelji nisu prepoznali priliku da posvete vrijeme trajanja natjecanja lovu iglica kojih je bilo u izobilju.

Drugoga dana ulovi su bili znatno bolji na kamenitom dnu kod uvale Soline.
Drugi lov je zahtjevao daleke izbačaje i dinamiku, i tako su ipak na kraju najkvalitetniji natjecatelji došli do izražaja svojom kvalitetom.
Najuspješniji nakon dva lova je bio Patrik Uhač (ŠRD “ZUBATAC” Lovran), drugi je bio Petar Pobar (ŠRK “IĆIĆI” Ićići), dok je treći bio Luko Pavičević (ŠRD “ZUBATAC” Lovran).
U ekipnoj konkurenciji je pobjedila ekipa “ZUBACA” iz Lovrana ispred ekipe riječke “KANTRIDE”, a treća je bila ekipa “TUNERE” iz Jadranova.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. Patrik Uhač (ŠRD “ZUBATAC” Lovran)- 6.neg bodova
  2. Petar Pobar (ŠRK “IĆIĆI” Ićići)- 8.neg bodova
  3. Luko Pavičević (ŠRD “ZUBATAC” Lovran)- 11 neg.bodova

REZULTATI EKIPNO

  1. ŠRD “ZUBATAC” Lovran (Patrik Uhač i Luko Pavičević)- 3 neg.bodova
  2. ŠRD “KANTRIDA “Rijeka (Antonio Gršković i Alex Saršon) – 5 neg.bodova
  3. ŠRD “TUNERA” Jadranovo (Antonio Rek i Leon Brnić)- 6.neg bodova
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana