EFTTEX – sajam ribolovne opreme i noviteta

2 min read

EFTTEX IDE DALJE

Tekst: Siniša Slavinić
Foto: Siniša Slavinić

BRUXELLES – Uz kineski China Fish i američki ICAST, među vodeća tri svjetska sajma ribolovnog pribora i opreme (noviteta prije svega) spada i EFTTEX – European Fishing Tackle Trade Exhibition, kojeg je do sada svake godine u nekom drugom europskom gradu organizirala EFTTA (European Fishing Tackle Trade Association) sa sjedištem u Londonu. Posljednja dva EFTTEX-a održana su u Amsterdamu 2018. i 38. EFTTEX 2019. u Bruxellesu. Sljedeći EFTTEX, 39. po redu trebao je biti održan u Budimpešti 2020., ali je onda korona umiješala svoje prste i zbog situacije s pandemijom koronavirusa i zatvaranjem tržišta, te onemogućavanjem putovanja, EFTTEX za 2019. je otkazan za 2021., ali na žalost ni ove godine u Budimpešti nije ga bilo.

U međuvremenu zbog brexita, pa zbog pada prihoda zbog neodržavanja sajmova, EFTTEX je doživo novi udarac, pa je u vodstvu EFTTE odlučeno da se krene ispočetka.

Prema riječima izvršnog direktra EFTTE Oliviera Portrata u tijeku je rješavanje papirologije kako bi se sjedište i „nova“ EFTTA registrirali u centru euorpske moći – u Bruxellesu. To bi sve trebalo biti riješeno ove godine odnosno početkom sljedeće kada će se znati i gdje će biti zakazan sljedeći EFTTEX – sajam ribolovnih noviteta kad je pribor u pitanju. Po riječima Oliviera Portrtata za EFTTEX nema bojazni, on ide dalje. Naravno, uz uvjet i da se smiri situacija s koronom i omogući nesmetano održavanje ove (najveće) sajamske manifestacije u Europi i svijetu na kojoj izlažu vodeći svjetski proizvođači ribolovnog pribora i opreme, kao i izdavači, te svi drugi vezani uz moćnu i financijski veoma „tešku“ ribolovnu industriju. Podsjetimo da je EFTTEX bio (a valjda će to i ostati) mjesto gdje je proglašavan najbolji „The best new Product Awards“ pribor i oprema za sljedeću godinu u dvadesetak različitih kategorija i to temeljem ocjene žirija na sajmu, ali i posjetitelja i novinara akreditiranih tijekom održavanja ove značajne i za ribički biznis važne svjetske manifestacije.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana