FESTIVAL RIBOLOVA NA BANOVOJ

2 min read

Tekst i foto: Siniša Slavinić

GAREŠNICA (18. 9. 2021.) – Drugi Memorijal Dragutina Vondraka najveće je pojedinačno natjecaje u lovu ribe udicom na plovak u zemlji, ali i van nje. Slobodno se može reći u cijelom svijetu.

Ove godine Memorijal održan u čast na poznatog hrvatskog ribolovca i natjecatelja Dragutina Vondraka, okupio je čak 135 natjecatelja iz Hrvatske i Srbije. Više nego što ih je bilo na nedavnom seniorskom svjetskom prvenstvu u Italiji. Vondrakov memorijal prerastao je već u tri godine (lani nije održan zbog korone) u pravi festival ribolova i po broju natecatelja i po nagradnom fondu (ove godine vrijednijem od 100.000 kuna) za kojeg se pobrinuo poznati francuski brend Garbolino i njegov hrvatski zastupnik Topfishing. Svaka čast organizatorima, prije svega Bjelki GME Sunja za ovo najveće u zemlji, ali i u Europi pojeidnačno plovkaroško natjecanje.

Ove godine 135 ribolovaca ukrstilo je štapove na banovskom jezeru. Lovilo se u pet sektora. Nagrade su bile osigurane za sve, od onih manje vrijednih (oko 270 kn) do onih super vrijednih za najbolje – stolaca, šteka, torbi i ostalog pribora.Uglavnom nitko se nije kući vratio bez neke nagrade.

Spomenimio da je prije proglašenja pobjednika organizirana i prezentacija najnovojih modela Garbolino šteka, a da je program vodio poznati zagrebački glumac Robert Ugrina.

Prvih pet mjesta osvojili su pobjednici sektora: 1. Boris Grubić (Smuđ Sisak) s 8290 grama ulova, 2. Mario Pejaković (Bjelka GME Garbolino Sunja) s 7965 grama, 3. Renato Hynek (Ilova Garešnica) sa 7690 grama, 4. Matija Kraševac (Topfishing Zagreb) sa 6810 grama i 5. Igor Kovačević (Udica Donji Mihljac) sa 6395 grama.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2021 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana