FESTIVAL RIBOLOVA NA BANOVOJ

2 min read

Tekst i foto: Siniša Slavinić

GAREŠNICA (18. 9. 2021.) – Drugi Memorijal Dragutina Vondraka najveće je pojedinačno natjecaje u lovu ribe udicom na plovak u zemlji, ali i van nje. Slobodno se može reći u cijelom svijetu.

Ove godine Memorijal održan u čast na poznatog hrvatskog ribolovca i natjecatelja Dragutina Vondraka, okupio je čak 135 natjecatelja iz Hrvatske i Srbije. Više nego što ih je bilo na nedavnom seniorskom svjetskom prvenstvu u Italiji. Vondrakov memorijal prerastao je već u tri godine (lani nije održan zbog korone) u pravi festival ribolova i po broju natecatelja i po nagradnom fondu (ove godine vrijednijem od 100.000 kuna) za kojeg se pobrinuo poznati francuski brend Garbolino i njegov hrvatski zastupnik Topfishing. Svaka čast organizatorima, prije svega Bjelki GME Sunja za ovo najveće u zemlji, ali i u Europi pojeidnačno plovkaroško natjecanje.

Ove godine 135 ribolovaca ukrstilo je štapove na banovskom jezeru. Lovilo se u pet sektora. Nagrade su bile osigurane za sve, od onih manje vrijednih (oko 270 kn) do onih super vrijednih za najbolje – stolaca, šteka, torbi i ostalog pribora.Uglavnom nitko se nije kući vratio bez neke nagrade.

Spomenimio da je prije proglašenja pobjednika organizirana i prezentacija najnovojih modela Garbolino šteka, a da je program vodio poznati zagrebački glumac Robert Ugrina.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Prvih pet mjesta osvojili su pobjednici sektora: 1. Boris Grubić (Smuđ Sisak) s 8290 grama ulova, 2. Mario Pejaković (Bjelka GME Garbolino Sunja) s 7965 grama, 3. Renato Hynek (Ilova Garešnica) sa 7690 grama, 4. Matija Kraševac (Topfishing Zagreb) sa 6810 grama i 5. Igor Kovačević (Udica Donji Mihljac) sa 6395 grama.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana