ŽENSKA RIBOLOVNA LIGA

2 min read

Tekst: Siniša Slavinić
Foto: SRK Piškor

Veliko slavlje Zagrepčanki

ZAGREB (18. i 19. 9. 2021.) – Natjecanjem održanim na jezeru Ontario, završeno je još jedno izdanje Hrvatske ženske lige u lovu ribe udicom na plovak. Poslije osam kola ženskog prvenstva Hrvatske u ekipnom i pojedinačnom poretku slavile su Zagrebčanke.

U ekipnom poretku slavila je ekipa SRK Piškor Zagreb (Lea Kramer, Ivona Majsec i Matea Minanov). Zagrebčanke su u zadnjem kolu lige uspjele zadržati vodeću poziciju i s 19 bodova osvojiti ovogodišnji naslov prvakinja Hrvatske. Zagrebčanke su u osam kola dva puta bile prve, tri puta druge, dva puta treće i jednom pete. Za petama su im stalno bile članice ekipe Koprivnice koje su istim brojem bodova (19), ali slabijom ukupnom kilažom osvojile na kraju drugo mjesto u državi. Članice Piškora su ukupno ulovile 161.367 grama ribe, a Koprivničanke 152.356 g. Koprivničankama tako nije pomoglo ni prvo mjesto u osmom kolu prvenstva na Ontariu. Treće mjesto u prvenstvu osvoijile su veoma dobre Ivančanke sa 27 bodova.

U pojednačnom poretku slavila je Lea Kramer, članica Piškora Zagreb sa 16 ukupno osvjenih bodova. Lea je u osam kola tri puta bila prva, tri puta druga, te po jednom četvrta i u zadnjem kolu treća. Drugo mjesto osvojila je Sanja Oreški (Koprivnica) sa 22 boda, a treće Ivona Majsec (Piškor Zagreb) s također 22 boda. Uz njih mjesto u reprezentaciji Hrvatske koja će nagodinu nastupiti na svjetskom prvenstvu za seniorke u Francuskoj, izborile su i četvrtoplasirana Ivanka Škoda (Ivanec) sa 24 boda, petoplasirana Tatjana Štajduhar (Koprivnica) sa 25 bodova i šestoplasirana Natalija Žganec (Drava Donji Mihaljevac) sa 26 bodova.

Ove godine u jednstvenoj ženskoj ribolovnoj ligi nastupilo je sedam ekipa.

TABLICA PH ŽENE

  1. Piškor Zagreb 19
  2. Koprivnica 19
  3. Ivanec 27
  4. Drava Donji Mihaljevec 27
  5. Štuka Poljanski Lug 39
  6. Smuđ Sisak 47
  7. Ribomanija 50
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana