PRVA HRVATSKA RIBOLOVA LIGA

3 min read

Tekst: Siniša Slavinić
Foto: Prva HRL

Čakovčani osvojili naslov

Ekipa TSH Sensas Matchfishing Čakovec osvojila je naslov ovogodišnjih prvaka Hrvatske. Uvjerljivo su protutnjali kroz svih dvanaest kola Prve hrvatske ribolovne lige. Nisu imali velikih oscilacija tijekom prvenstva, uz izuzetak devetog kola na kanalu HE Dubrava, kada su bili jedanaesti. U ostalim kolima čak pet puta su bili prvi, jednom drugi i treći, te po jednom četvrti, peti i osmi. To najbolje pokazuje koliko su Čakovčani u odnosu na ostatak društva u Prvoj HRL bili dominantni. Naslov prvaka osvojili su s 42 boda. Za petama su im bile samo ekipe Bjelke GME Sunja (56 bodova) i Klen Colmic Sveta Marija (68). U zadnja dva kola prenula se i ekipa Ilove iz Garešnice, koja je u predzadnjem kolu bila prva, a u zadnjem peta (oba su lovljena na jezeru Banova Jaruga match tehnikom). U tom zadnjem, dvanaestom kolu ekipa TSH Matchfishing Čakovec poentirala je i s prvim mjestom potvrdila svoju dominaciju u prvenstvu i naslov prvaka Hrvatske. U tom kolu Alan Perko je bio četvrti, Željko Raženj prvi, Sandi Matijašević drugi i Želimir Pavlic peti u sektoru.

Daleko neizvjesnija borba, a pogotovo u zadnja dva kola, vodila se na začelju prvenstvene tablice. Sve do samog kraja nije se znalo koje će tri ekipe ispasti iz lige. Odličnim nastupima u zadnja dva kola, s trećim i drugim mjestom, ekipa Varaždin Interland u zadnji čas je pobjegla iz zone ispadanja i osvojila deveto mjesto i tako se spasila od ispadanja. Za nijansu (s boljom ukupnom kilažom ulova) su bili bolji od desetoplasirane ekipe Amur Interland iz Darde, koja se je, doslovce u zadnjem kolu s dvanaestim, zadnjim mjestom, sama izbacila iz najelitnijeg ribolovnog društva. Uz nju iz Prve lige ispadaju i ekipe Linjak Match Fishing Palovec i Rak Rakitje. Novi članovi Prve lige su pobjednici triju drugih liga. To su ŠRD Šaran Zaprešić Petar Šport (Druga liga – zapad), ŠRD Klen Majur (Druga liga – istok) i ŠRK Majur Mursko Središće (Druga liga – sjever).

U pojedinačnom poretku novi prvak Hrvatske je Željko Raženj, član ekipe TSH Matchfshing Sensas Čakovec s 37 bodova. Raženj je sa sektorskim prvim mjestom u dvanaestom kolu potvrdio svoje vodstvo u ligi i naslov prvaka Hrvatske, ukupno uknjiživši 37 bodova. U dvanaest kola dva puta je bio prvi, tri puta drugi, četiri puta treći i po jednom šesti i sedmi. Skor za pamćenje.

Drugoplasiranog Domagoja Cekovića (Bjelka GME Sunja) ostavio je za šest bodova 43), a klupskog kolegu Alana Perka za devet bodova razlike (46). Uz njih mjesto u reprezentaciji, koja će nagodinu nastupiti na Svjetskom prvenstvu na staroj Dravi Bilje, izborili su i četvrtoplasirani Mario Pejaković (Bjelka GME Sunja) sa 47 bodova, petoplasirani Mihael Pongrac (Klen Colmic Sveta Marija) sa 51 bodom i šestplasirani Ante Klanac (Sava Županja) sa 62 boda.

TABLICA PRVE HRL

  1. TSH Matchfishing Sensas Čakovec 42
  2. Bjelka GME Sunja 56
  3. Klen Colmic Sveta Marija 68
  4. Ilova Garešnica 74
  5. Sava Županja 78
  6. Som Kotoriba 80
  7. Topfishing Garbolino Zagreb 84
  8. Štuka Colmic Torčec 85
  9. Interland VDE Varaždin 89
  10. Amur Interland Darda 89
  11. Linjak Matchfishing Palovec 90
  12. Rak Rakitje 101
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana