HRVATSKA FEEDER LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: HRVATSKA FEEDER LIGA, INTERNET

Smuđ Draškovec u uvjerljivom vodstvu

BANOVA JARUGA (3. i 4. 6.) – Pošto su zbog visokog vodostaja na Selnici (20. i 21. 5.) morala biti otkazana kola (treće i četvrto) prvenstva Hrvatske u ribolovu hranilicom na dnu, najbolji feederaši Hrvatske nastavili su prvenstvo na Banovskom jezeru, gdje su odradili peto i šesto kolo.

Odličnim ribolovom u oba kola ekipa Smuđa iz Draškovca zadržala je vodeću poziciju na prvenstvenoj tablici. Draškovčani su osvojili u subotu drugo, a u nedjelju prvo mjesto. U subotu su slavili Čakovčani, TSH Matchfishing.

Banova se pokazala kao veoma dobra voda za ovakva natjecanja što potvrđuju i pojedinačni ulovi najboljih. U kolu lovljenom 3. lipnja prvak staze bio je Luka Florijančić, Smuđ Draškovec sa 16.707 grama ulova, dok je dan kasnije najbolji na stazi bio Alan Perko, TSH Matchfishing Čakovec sa 13.612 grama ulova. Svjetski prvak u lovu ribe udicom na plovak odličan je zadnjih godina i u feeder disciplini.

Prvak sektora u „šestom“ kolu bio je i Dražen Čokrlić, Rak Rakitje sa 12.085 grama ribe. Kako Dražen navodi ribolov je bio dosta kompliciran i trebalo je mijenjati mamce i količinu hrane kad riba dođe i kad ode.

Poslije četiri održana natjecanja u Hrvtskoj feeder ligi u vodstvu je Luka Florijanić, Smuđ Draškovec sa 5 bodova. Poslije dva prva sektorka mjesta na Skresovima u Garešnici, Luka je na Banovoj bio prvi i drugi u sektoru. Na drugom mjestu je Mario Pokupec sa 10 bodova, a na trećem Igor Habek, Varaždin Interland sa 11 bodova.

Za najbolje hrvatske feederaše slijedi ljetna stanka, sve do 16. i 17. rujna kada je na jezeru Jaska br. 4 planirano održavanje sedmog i osmog kola lige. Podsjetimo ove godine Hrvatska feeder liga ima deset kola. Zadnja dva kola su u listopadu na Banovskom jezeru, a treba nadoknaditi i propuštena kola sa Selnice.

U međuvremenu hrvatsku feeder reprezentaciju čeka nastup na 12. svjetskom prvenstvu u Srbiji koje će se održati 8. i 9. srpnja na kanalu DTD Kajtasovo u Beloj Crkvi.

TABLICA

  1. Smuđ Draškovec 5
  2. Klen Colmic Sveta Marija 16
  3. Šaran Zaprešić 17
  4. Interland Čakovec 18
  5. TSH Matchfishing Čakovec 19
  6. Varaždin Interland 20
  7. Šaran Podturen 28
  8. Jastrebarsko 29
  9. Rak Rakitje 31
  10. Odra Velika Gorica 37
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana