PRVA LIGA SENIORKE

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Najbolje seniorke odlovile pola prvenstva

SVETI MARTIN NA MURI (3. i 4. 6.) – Najbolje ribolovke Hrvatske odlovile su pola Prve ženske lige prvenstva Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak. U subotu i nedjelju na staroj Muri Žabnik odlovile su treće i četvrto kolo. Težak ribolov uz uglavnom ulov sitne ribe prevladavao je na ova dva kola. Lovilo se dosta finim sistemima. I dok su u subotu slavile seniorke vodeće Drave Donji Mihaljevec, u nedjelju je pobijedila ekipa Linjaka iz Velikog Bukovca. Poslije četiri kola ove dvije ekipe su na čelu prvnstvene tablice s bodom razlike. U dosadašnjem prvenstvu, u Ivancu i na staroj Muri Žabnik, ribolovke Drave su uknjižile dva prva i dva četvrta mjesta, dok su djevojke Linjaka, poslije slabijeg starta u prvom kolu (šesto mjesto), zasluženo skočile na drugu poziciju s dva druga i prvim mjestom. Slijede ih seniorke Ivanca, Piškora Zagreb i Koprivnice. Do kraja prvenstva još su četiri kola i tu će se još svašta toga dogoditi i promijeniti, kako u ekipnom, tako i u pojednanom poretku. Sigurno već poslije sljedeća dva kola, 22. i 23. srpnja na Rakitju (Juš).

U pojedinačnom poretku na čelu prvenstvene tablice je Ivona Majsec, Piškor Zagreb, koja je do sada u prvenstvu bila dva puta prva, te po jednom treća i druga.

U trećem kolu prvakinja staze i pobjdnica sektora bila je Adrijana Komorski, Linjak Veliki Bukovec, sa 6.038 grama ulova. Adrijana je bila prvakinja sektora i u četvrtom kolu sa 4.267 grama ulova. No, u četvrttom kolu prvakinja staze bila je Sara Strbad, Drava Donji Mihaljevec sa 5.818 grama ulova. Sara je bila prvakinja sektora i u trećem kolu sa 2.941 grama ulova.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

TABLICA

  1. Drava Donji Mihaljevec 10
  2. Linjak Veliki Bukivec 11
  3. Ivanec 15
  4. Piškor Zagreb 16
  5. Koprivnica 18
  6. Štuka Poljanski Lug 21
  7. Diver Ljubeščica 23
  8. Rak Rakitje Topfishing Garbolino 30

TABLICA POJEDINAČNO

  1. Ivona Majsec, Piškor Zagreb 7
  2. Adrijana Komorski, Linjak Veliki Bukovec 8
  3. Sara Strbad, Drava Donji Mihaljevec 9
  4. Marija Remenarić, Ivanec 10
  5. Marijana Mutak, Drava Donji Mihaljevec 13

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana