HRVATSKA FEEDER LIGA

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: HRVATSKA FEEDER LIGA

Dva kola prije kraja u vodstvu Smuđ Draškovec

JASTREBARSKO (16. i 17. 9.) – Najbolji hrvatski feederaši odradili su prošli vikend sedmo i osmo kolo državnog prvenstva na jezeru br. 4 u Novakima. Nova i malo poznata voda prvi put se našla u kalendaru feederaša. Poslije subotnjeg i nedjeljnog ribolova feederaši su ostali oduševljeni vodom. Ne samo zbog pristupa, pokošene trave, plaformi na svakoj poziciji, između kojih je šaš, već i zahvaljujući ulovima među kojima je prevladavo šaran težine 1-3 kg, veći amuri, kapitalna deverika, žutooka te veći broj manjeg šarana. Širina ove vode je oko 80 m cijelom dužinom, pa ima odlične tehničke uvjete za održavanje natjecanja feeder tehnikom.

Uglavnom, najbolji na stazi lovili su preko deset kilograma ribe. U subotu, u sedmom kolu prvo mjetso osvojila je ekipa ŠRD Šaran Podturen, a najbolji na stazi je bio Dražen Čokrlić, Rak Rakitje sa 15.670 grama ulova u sektoru. Drugog dana slavila je ekipa ŠRD Šaran Zaprešić Petar Šport, a u pojedinačnom poretku najbolji na stazi je bio Marko Sraga, Smuđ Drašovec sa pobjedničkih 14.000 grama ulov u A sektoru.

Vodeća ekipa u prvenstvu ŠRD Smuđ Draškovec je u subotu loše odlovila i bila je osma, no vratila se dan poslije sa drugim mjestom, pa je s ukupno 27 bodova ostala na vrhu prvenstvene tablice. Draškovčani su do sada bili tri puta prvi, dva puta drugi, te po jednom treći, osmi i deveti. Za petama su im feederaši ekipe Šaran Zaprešić Petar Šport, koji su odlično odlovili zadnja dva kola. U sedmom s bili drugi, a u osmom prvi i s ukupno 30 bodova su drugi na prvenstvenoj tablici, ispred ekipe Klen Colmic Sveta Marija koja ima 32 boda. U zadnja dva kola, koja su na rasporedu 7. i 8. listopada na Banovskom jezeru, još se svašta može dogoditi. Teoretski čak pet ekipa je još u konkurenciji za plasman među tri najbolje u državi.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

U pojedinačnom poretku poslije odrađenih osam kola Hrvatske feeder lige vodi Mario Pokupec, Šaran Zaprešić sa 22 boda. Pokupec je do sada sektorski bio: 2-2-3-3-6-4-1-1. Upravo zahvaljujući odličnim nastupima u zadnja dva kola i osvojena dva prva mjesta, preskočio je konkurenciju i sa tećeg mjesta zasjeo na čelnu poziciju na prvenstvenoj tablici. Preskočio je i do sada vodećeg Igora Habeka, Varaždin Interland, kojeg su koštala dva šesta mjesta u sedmom i osmom kolu, pa je s vodeće pozicije skliznuo na drugu sa 26 bodova. Na trećem mjestu je Ivan Blažon, Šaran Podturen sa 26 bodova, dok su na četvrtoj i petoj poziciji, dva kola prije kraja, Hrvoje Toplak, Čakovec Interland sa 27 bodova i Luka Florijanić, Smuđ Draškovec sa 30 bodova. Završnica feederaškog državnog prvenstva nema sumnje bit će itakako zanimljiva i nezivjesna jer će upravo u zadanja dva kola pasti odluka o najbolje plasiranima u pojedinačnoj konkurenciji, gdje za naslov prvaka Hrvatske, ali i za ulazak među pet najboljih u sastav reprezentacije teoretskih šanse, zbog relativno male bodovne razlike ima sedam, osam prvoplasiramih ribolovaca čiji je bodovni raspon od vodećih 22 boda do 34 boda, koliko ima osmoplasirai na tablici.

TABLICA HFL

  1. Smuđ Draškovec 27
  2. Šaran Zaprešić Petar Šport 30
  3. Klen Colmic Sveta Marija 32
  4. Čakovec Interland 38
  5. Varaždin Interland 39
  6. Šaran Podturen 47
  7. TSH Matchfishing Čakovec 49
  8. Rak Raktije 55
  9. Jastrebarsko 56
  10. Odra Velika Gorica 67

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana