MEMORIJAL DRAGUTIN VONDRAK OKUPIO 150 RIBOLOVACA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Pobjeda bjelovarskog natjecatelja Kristijana Komara

BANOVA JARUGA (16. 9.) – Po četvrti put je održano naše najmasovijnije i po nagradnom fondu najvrijednije natjecanje u lovu ribe udicom na plovak, Memorijal Dragutin Vondrak. U čast na poznatog hrvatskog ribolovca Dragutina Vondraka iz Pakraca, višestrukog reprezentativca Hrvatske, koji je svoje najveće uspjehe ostvario u ŠRD Bjelka Sunja, organizirali su ga ŠRD Bjelka Sunja zajedno s obitelji Vondrak, te brojnim sponzorima. To je najveće i najmasovnije pojedinačno plovkaroško natjecanje u Hrvatskoj s najvećim nagradnim fondom, koji je ove godine bio težak oko 15.000 eura. Na jezeru Pakra 2 u Banovoj Jarugi nastupilo je 150 ribolovaca iz pet zemalja: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije i Hrvatske. Među njima i brojni reprezentativci ovih zemalja. Zanimanje je za nastup na ovom natjecanju bilo i ove godine veće od broja natjecatelja koji mogu stati na natjecateljsku stazu jezera. Prvenstvo je održano pod pokroviteljstvom trgovine Topfishing iz Zagreba, generalnog uvoznika brenda Garbolino.

Prijava natjecatelja, doručak i izvlačenje brojeva održani su na jezeru Skresovi u Garešnici,natjecanje na na jezeru Pakra 2 u Banovoj Jarugi, a svečana dodijela nagrada u prostorijama DVD Kajgana u Kajgani. Na svečanosti je upriličeno i izvlačenje tomobole na kojoj je glavna nagrada bila više od tisuću eura vrijedna šteka, ribički štap kojeg je dobio jedan srpski natjecatelj (želio je ostati za portal anoniman), a koji je darovao mladoj reprezentativki Nataši Grubić iz Lipika.
Na Memorijalu se lovilo prvenstveno štekama i pretežno deverika.
Pobjednik četvrtog izdanja Memorijala Dragutin Vondrak bio je mladi natjecatelj iz Bjelovara Kristijan Komar, inače prvoligaški natjecatelj i reprezentativac Hrvatske u kategorijama mladeži. Komar je za četiri sata u svom sektoru ulovio 13370 grama deverike na šteku i tako ostvario i sektorsku i ukupnu pobjedu na stazi.
150 natjecatelja bilo je podijeljeno u pet sektora.

Najbolje plasirani po sektorima:

A sektor: 1. Kristijan Komar, Bjelovar (13370), 2. Damir Dević, Klen Nova Gradiška (8164), 3. Hana Horvat, TSH Čakovec (7259).
B sektor: 1. Tomislav Tančak, Mrena Nova Gradiška (9710), 2. Ivan Kovač, Oroslavje (9170), 3. Dinko Herkov, Klen Majur (6850).
C sektor: 1. Sandi Matijašević, Pakrac (10045), 2. Bane Nešić, Srbija (4450), 3. Željko Vrankić, Sava Županja (3100).
D sektor: 1. Amir Ahmetasević, Bosna i Hercegovina (8155), 2. Andrej Novak, Slovenija (7600), 3. Karlo Trčak, TPK Zagreb (6285).
E sektor: 1. Mario Matić, Bjelovar (7765), 2. Tomislav Studen, Klen Majur (7625), 3. Dražen Štajduhar, Ilova Garešnica (7255).

Chris standing up holding his daughter Elva

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana