HRVATSKA FEEDER LIGA

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: Hrvatska feeder liga

Smuđ Draškovec i Mario Pokupec prvaci Hrvatske

BANOVA JARUGA (7. i 8. 10.) – Iako se u zadnja dva kola moglo puno toga promijeniti, s obzirom na malu bodovnu razliku, do sada vodeća ekipa ŠRD Smuđ Draškovec nije dozvolila iznenađenje. Veoma dobrim nastupom u devetom kolu i osvojenim prvim mjestom, te trećim u desetom kolu Hrvatske feeder lige, koja su lovljena na jezeru Banova Jaruga, dečki iz ŠRD Smuđ Draškovec zadržali su vodeću poziciju i zasluženo osvojili naslov ovogodišnjih pvaka Hrvatske u feeder ribolovu. Draškovčani (Davor Florijanić, Marko Sraga, Luka Florijanić i kapetan Željko Kutnjak) u deset kola HFL, koja su lovljena na jezerima Skresovi, Selnica, Novaki i Banova Jaruga četiri puta bili prvi, dva puta drugi, dva puta treći, te jednom osmi i deveti. S dvije pobjede u prva dva kola na garešničkim Skresovima Draškovčani su već na početku sezone navjestili da će se boriti za naslov prvaka. Tijekom prvenstva veći dio su bili na čelu prvenstvene tablice. Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Šaran Zaprešić, koja je prvenstvo završila s dva druga mjesta u zadnja dva kola, a treće mjesto osvojila je ekipa Klen Colmic Sveta Marija.

Najboljim feeder ekipama Hrvatske plasman u prvenstvu otvara dogodine vrata za nastup na Dunavsko-jadranskom kupu u feeder ribolovu odnosno Svjetskom klupskom prvenstvu u feeder disciplini koje je 2024. zakazano u Portugalu.

Iz lige su ispale dvije posljednje plasirane ekipe. To su ŠRD Jastrebarsko i ŠRD Odra Velika Gorica. One će sa svim zainteresiranim ekipama za nastup u Prvoj ligi odnosno u feeder prvenstvu Hrvatske u sezoni 2024. imati priliku loviti dva kola kvalifikacija za ispraženjana dva mjesta u Prvoj HFL.
Do sada vodeći u pojedinačnom poretku Mario Pokupac, ŠRD Šaran Zaprešić, nije dozvolio iznenađenja u posljednja dva kola prvenstva. Veoma dobro je odlovio na Banovoj. U devetom kolu je bio peti, a u desetom drugi i s ukupnim bodovnim skorom 29 zasluženo je osvojio ovogodišnji naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske u feeder disciplini. Ove godine Mario je u prvenstvu dva puta bio prvi, tri puta drugi, dva puta treći, te po jednom četvrti, peti i šesti. Drugo mjesto je osvojio Luka Florijanić, Smuđ Drakovec, koji je u zadnja dva kola nanizao dva prva sektorska plasmana, ali ni to mu nije bilo dovoljno da prestigne vodećeg Pokupca. Treće mjesto osvojio je Igor Habek, Varaždin Interland, četvrto Ivan Blažon, Šaran Podturen, a peto Hrvoje Toplek, Interland Čakovec. Uz njih u feeder reprezentaciju, kao rezreva, ulazi i šestoplasirani Marko Sraga, Smuđ Draškovec.
Podsjetimo da feeder reprezentaciju Hravtske dogodine očekuje nastup na svjetskom seniorskom (nacija) prvenstvu u feeder ribolovu koje će se održati u Španjolskoj.

Chris standing up holding his daughter Elva

TABLICA POJEDINAČNO

  1. Mario Pokupec, Šaran Zaprešić 29
  2. Luka Florjanić, Smuđ Draškovec 32
  3. Igor Habek, Varaždin Interland 35
  4. Ivan Blažon, Šaran Podturen 36
  5. Hrvoje Toplek, Čakovec Interland 38
  6. Marko Sraga, Smuđ Draškovec 39
  7. Maeljan Bakula, Šaran Zaprešić 41
  8. Dražen Čokrlić, Rak Rakitje 42
  9. Dalibor Markotić, Šaran Zaprešić 45
  10. Antonio Horvatć, TSH Matchfishing Čakovec 46

TABLICA HFL 2023.

  1. Smuđ Draškovec         31
  2. Šaran Zaprešić   34
  3. Klen Sveta Marija        47
  4. Varaždin Interland       50
  5. Čakovec Interland        52
  6. TSH Matchfishing Čakovec   53
  7. Šaran Podturen  64
  8. Rak Rakitje        66
  9. Jastrebarsko       66
  10. Odra Velika Gorica    87

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana