SVJETSKO PRVENSTVO SPIN TEHNIKOM UMJETNIM MAMCEM IZ ČAMCA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: TOMISLAV ŠIMUNOVIĆ, MARIO MATIJAŠIĆ I WORLD BOAT ANGLING CHAMPIONSHIP

Hrvatskim spinerašima zlatna sredina

RIGA (5. – 7. 10. 2023.) – Na danas (subota) završenom 14. svjetskom prvenstvu spin tehnikom u ribolovu grabežljivaca umjetnim mamcem iz čamca pobjedu je poslije tri dana neizvjesnih nadmetanja odnijela reprezentacija Poljske sa 42 boda. Drugo mjesto osvojili su spineraši Austrije (46), a treće Mađarske (48). Hrvatska reprezentacija osvojila je veoma dobro sedmo mjesto sa 86 bodova.

Svjetsko prvenstvo u spin ribolovu grabežljivaca iz čamca umjetnim mamcem ove je godine održano u Latviji, u Rigi na jezerima Kisezeus, Juglas i Baltezers. Svjetska ribolovna federacija za slatkovodni ribolov FIPSed okupila je 14 reprezentacija iz SAD-a, Azije i Europe.

Hrvatski spineraši iz čamca od samog početka prvenstva bili su u sredini tablice. Prvi dan natjecanja održan je po lošem vremenu. Drugi dan natjecanja vrijeme je bilo bolje, ali na žalost ribolov puno gori. Čak je pet posada ostalo bez ribe, a na žalost i hrvatski par Mario Matijašić i Hrvoje Kuzmić, nakon dvije pobjegle štuke. No, zato je drugi hrvatski par Tomislav Šimunović i Danijel Puljić odlično lovio i drugog dana bio šesti na tablici. Treći dan nadmetanja lovilo se po olujnom vjetru koji je puhao i do 80 kilometara na sat. Bilo je čak opasno isploviti u brzim čamcima. Nevrijeme i valovi viši od metra su potopili englesku ekipu. Zato je hrvatski par Kuzmić – Matijašić bio odličan i osvojio četvrto mjesto trećeg dana, a naš drugi par Šimunović – Puljić petnaesto.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

U ukupnom pojedinačnom plasmanu na kraju je slavio mađarski par F. Deak – R. Hipszoki sa 13 bodova. Najbolje plasirani hrvatski par bio je Danijel Puljić – Tomislav Šimnović, koji je osvojio jedanaesto mjesto na svijetu sa 32 boda, dok je drugi hrvatski par Hrvoje Kuzmić – Mario Matijašić osvojio dvadeseto mjesto na svijetu sa 54 boda.

-Slavimo jer ova disciplina je izuzetno teška i iziskuje jako puno tehnologije i znanja na ogromnim vodenim sustavima. Ukupno je Hrvatska sedma na svijetu. Ostavili smo neke ribolovne sile iza nas na tablici, izjavio je odmah poslije natjecanja Mario Matijašić.

Dogodine svjetsko prvenstvo u ovoj atraktivnoj ribolovnoj disciplini, spina iz čamca, bit će održano u Irskoj. Vjerujemo da će se Hrvatska još za koje mjesto pomaknuti na svjetskoj ljestvici.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana