HRVATSKA MUŠIČARSKA LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: HRVATSKA MUŠIČARSKA LIGA

Sinjani najbolji mušičari u Hrvatskoj

SPLIT (23. i 24. 9.) – Posljednja dva kola Hrvatske mušičarske lige održana su na rijekama Jadro i Žrnovnica. Najbolje hrvatske mušičare oba kola pratilo je loše vrijeme. Mušičarili su po kiši i jakom vjetru.

No, uspješno su, uz zadovoljavajući broj ulovljenih pastrva, odlovila peto i šesto kolo. U petom kolu najbolji mušiča je bio Andrej Mirčetić, ŠRD Slunjčica Slunj sa 27 ulovljenih riba. U šestom kolu bilo je također puno ulova, ali veoma malih pastrva pa su se najbolji morali dobro pomučiti da uhvate pastrve u mjeri. Najbolji je u tom kolu bio Rino Žuro, ŠRD Cetina Sinj 2.

Ovogodišnji prvaci Hrvatske mušičaske lige su ribolovci ŠRD Cetina Sinj 2. Sinjani su u šest kola osvojili 104 boda. Drugo mjesto osvojili su Ogulinci, a treće Slunjani. Inače, ove godine u ligi za prvenstvo Hrvatske u „fly fishingu“ nastupilo je šest ekipa.
U pojedinačnom poretku lovilo je četrnaest ribolovaca. Prvak Hrvatske u mušičarenju za 2023. postao je Josip Jenjić, član ŠRD Cetina Sinj 2 sa 13 bodova. Jenjić je u šest kola nanizao sljedeće plasmane: 2-3-5-8-1-2. Drugo mjesto je osvojio Joško Šuća sa 18 bodova, a treće Andrej Mirčetić, ŠRD Slunjčica Slunj sa 21 bodom. Četvrto i peto mjesto osvojili su Rino Žuro, ŠRD Cetina Sinj 2 sa 23 boda i Marko Puškarić, ŠRD Ogulin sa 24 boda.

Chris standing up holding his daughter Elva

TABLICA HML

  1. ŠRD Cetina Sinj2 104
  2. ŠRD Ogulin 138
  3. ŠRD Slunjčica Slunj 141
  4. ŠRD Cetina Sinj1 165
  5. ŠRD Pastrva Ličko Leće 255
  6. ŠRD Krka Knin 360

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana