PRVA HRVATSKA RIBOLOVNA LIGA UDICOM NA PLOVAK

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: FACEBOOK

Čakovčani i dalje u vodstvu

VARAŽDIN (23. i 24. 9.) – Dva kola prije kraja ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske u Prvoj hrvatskoj ribolovnoj ligi u lovu ribe udicom na plovak u uvjerljivom vodstvu je ekipa TSH Sensas Matchfishing Čakovec. Čakovčani su u dosadašnjih deset kola uknjižili 25 bodova. Četiri puta su bili prvi, jednom drugi, tri puta treći, te po jednom četvrti i šesti. Iako su poslije veoma dobrog subotnjeg nastupa u devetom kolu i osvojenog trećeg mjesta u desetm kolu na kanalu Varaždin bili šesti, zadržali su uvjerljivu prednost pred glavnim suparnicima za osvajanje naslova prvaka Hrvatske, ispred drugoplasirane ekipe Bjelke GME Garbolino Sunja, koja ima 35 bodova i trećeplasirane ekipe Varaždin Interland koja ima 48 bodova. Teško je zamislivo što bi se to moglo dogoditi u preostala zadnja dva kola da Čakovčani ispuste vodstvo i naslov, te (ponovo) po treći put za redom osvoje naslov prvaka Hrvatske.

Na Varaždinskom kanalu u subotu je prvo mjesto osvojila ekipa Varaždin Interland VDE sa 15 bodova, dok je na stazi najbolji bio Mario Lončar, Štuka Colmic Torčec sa 6930 grama ulova. Dan kasnije u desetom kolu slavila je ekipa Bjelke GME Garbolino Sunja sa 13 bodova, a pojedinačno pobjednik staze je bio Ivica Bonino Hasan, Varaždin Interland VDE sa 6772 grama ulova.

Dok je u ekipnom poretku više manje sve jasno što se tiče poretka prve tri ekipe i ekipa koje će morati napustiti prvoligaško društvo, u zadnja dva kola prvenstva past će odluka o pojednačnom prvaku Hrvatske. Hoće li lanjski prvak Alan Perko, TSH Sensas Matchfishing Čakovec obraniti naslov ili će njegov klupski kolega Željko Raženj osvojiti naslov? Raženj je trenutno u vodstvu i ima 34 boda, a Perko 35 bodova. U igri je i trećeplasirani na tablci Matija Kraševac, Rak Topfishing Garbolino Raktije, koji ima 39 bodova. Dakle, završnica prvenstva Hrvatske bit će itekako zanimljiva i nezivjesna do posljednjeg sučevog zvižduka.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

TABLICA PRVE HRL

 1. TSH Sensas Matchfishing Čakovec 25
 2. Bjelka GME Garbolino Sunja 35
 3. Varaždin Interland VDE 48
 4. Rak Topfishing Garbolino Rakitje 53
 5. Ilova Garešnica 62
 6. Klen Colmic Sveta Marija 62
 7. Udica Donji Miholjac 63
 8. Bistra Repaš 79
 9. Štuka Colmic Torčec 82
 10. Amur Interland Darda 82
 11. Klen Majur 93
 12. Mura Mursko Središće 96

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana