HRVATSKA MUŠIČARSKA LIGA – NASTAVAK U SUBOTU I NEDJELJU

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: HRVATSKA MUŠIČARSKA LIGA

Sinjani u vodstvu

LIČKO LEŠĆE – Počela su natjecanja u Hrvatskoj mušičarskoj ligi. Prva dva kola prvenstva Hrvatske u ribolovu umjetnom mušicom održana su na rijeci Dobri u Ogulinu i Gackoj u Ličkom Lešću (9. i 10. travnja).

Ove godine, za naslov prvaka Hrvatske i sastav reprezentacije Hrvatske, u ligi se natjeću četiri kluba. Liga je organizirana kroz šest kola.

U prva dva kola slavili su mušičari prve ekipa SRD Cetina iz Sinja, koji su najavili da su ozbiljno ušli u borbu za naslov prvaka Hrvatske.

Drugo kolo Hrvatske mušičarske lige, održano je na rijeci Gackoj po buri i hladnom i promjenljivom vremenu. Ribolov je bio težak, a ulov slab. Uhvaćeno je samo osam pastrva. Najbolje su bile prvoplasirane ekipe iz prvog kola, ŠRD Cetina 1 Sinj i ŠRD Ogulin. O plasmanu od trećeg do četvrtog mjesta odlučivao je tek 1 cm, pa su se tu poredale ekipe Cetina 2 Sinj i Slunjčica Slunj.

U pojedinačnoj konkurenciji Jure i Joško Šuća (ŠRD Cetina 1 Sinj) već su u prvom kolu najavili da će voditi borbu za naslov prvaka Hrvatske. Taj su rezultat ponovili i na Gackoj, kada je Jure bio ponovo prvi, a Joško drugi pojedinačno.

Poslije dva kola u vodstvu je ekipa Cetine 1 iz Sinja sa 2 boda. Pojedinačno vodi Jure Šuća (Cetina 1 Sinja) sa 2 boda, ispred Joška Šuće (Cetina 1) koji ima 4 boda i trećeplasiranog Marinka Puškarića (Ogulin) sa 6 bodova.

Prvenstvo se nastavlja u subotu i nedjelju, 23. i 24. travnja kada su na rasporedu treće kolo na rijeci Žrnovnici u Žrnvnici i četvrto kolo na jezeru Golubić u Golubiću.

Spomenimo da su, zadnja dva, peto i šesto kolo na rasporedu 11. i 12. lipnja na rijeci Kupi u Brodu na Kupi i na rijeci Slunjčici u Slunju.

TABLICA PH POSLIJE DVA KOLA

  1. Cetina 1 Sinj 2
  2. SRD Ogulin 4
  3. Cetina 2 Sinj 7
  4. Slunjčica Slunj 7
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana