HRVATSKA MUŠIČARSKA LIGA – NASTAVAK U SUBOTU I NEDJELJU

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: HRVATSKA MUŠIČARSKA LIGA

Sinjani u vodstvu

LIČKO LEŠĆE – Počela su natjecanja u Hrvatskoj mušičarskoj ligi. Prva dva kola prvenstva Hrvatske u ribolovu umjetnom mušicom održana su na rijeci Dobri u Ogulinu i Gackoj u Ličkom Lešću (9. i 10. travnja).

Ove godine, za naslov prvaka Hrvatske i sastav reprezentacije Hrvatske, u ligi se natjeću četiri kluba. Liga je organizirana kroz šest kola.

U prva dva kola slavili su mušičari prve ekipa SRD Cetina iz Sinja, koji su najavili da su ozbiljno ušli u borbu za naslov prvaka Hrvatske.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Drugo kolo Hrvatske mušičarske lige, održano je na rijeci Gackoj po buri i hladnom i promjenljivom vremenu. Ribolov je bio težak, a ulov slab. Uhvaćeno je samo osam pastrva. Najbolje su bile prvoplasirane ekipe iz prvog kola, ŠRD Cetina 1 Sinj i ŠRD Ogulin. O plasmanu od trećeg do četvrtog mjesta odlučivao je tek 1 cm, pa su se tu poredale ekipe Cetina 2 Sinj i Slunjčica Slunj.

U pojedinačnoj konkurenciji Jure i Joško Šuća (ŠRD Cetina 1 Sinj) već su u prvom kolu najavili da će voditi borbu za naslov prvaka Hrvatske. Taj su rezultat ponovili i na Gackoj, kada je Jure bio ponovo prvi, a Joško drugi pojedinačno.

Poslije dva kola u vodstvu je ekipa Cetine 1 iz Sinja sa 2 boda. Pojedinačno vodi Jure Šuća (Cetina 1 Sinja) sa 2 boda, ispred Joška Šuće (Cetina 1) koji ima 4 boda i trećeplasiranog Marinka Puškarića (Ogulin) sa 6 bodova.

Prvenstvo se nastavlja u subotu i nedjelju, 23. i 24. travnja kada su na rasporedu treće kolo na rijeci Žrnovnici u Žrnvnici i četvrto kolo na jezeru Golubić u Golubiću.

Spomenimo da su, zadnja dva, peto i šesto kolo na rasporedu 11. i 12. lipnja na rijeci Kupi u Brodu na Kupi i na rijeci Slunjčici u Slunju.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

TABLICA PH POSLIJE DVA KOLA

  1. Cetina 1 Sinj 2
  2. SRD Ogulin 4
  3. Cetina 2 Sinj 7
  4. Slunjčica Slunj 7

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana