PRVA RIBOLOVNA LIGA U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

3 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ

Perko i Čakovčani u vodstvu

VINKOVCI (23. i 24. 4.) – S prva dva kola na Bosutu u Vinkovcima startao je ovogodišnji „prvoligaški show“ u lovu ribe udicom na plovak. Dvanaest najboljih hrvatskih ekipa u lovu ribe udicom na plovak krenulo je u nadmetanje za naslov prvaka Hrvatske i za plasman u reperezntaciju Hrvatske koja će dogodine nastupiti na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Uz to, dvije prvoplasirane ekipe steći će pravo nastupa na svjetskom klupskom prvenstvu, koje će 2023. biti u Poljskoj. Tko će to biti još je rano govoriti, no oni najbolji u ligi krenli su oštro. Prije svega tu mislimo na ekipu TSH Sensas Matchfishing Čakovec koja je s prvim mjestom u prvom i četvrtim u drugom kolu u vodstvu poslije prva dva kola. Odmah do njih su i doajeni i favoriti Lige, seniori Bjelke GME Garbolino Sunja, koji su osvojili u Vinkovcima peto i prvo mjesto. Odličan ulazak u prvensvo imali su i Garešničani. Članovi Ilove bili su četvrti i treći u prva dva kola. Tu je i Klen Colmic iz Svete Marije, a Topfishing Garbolino, poslije dosta „nervoznih“ skokovitih plasmana u zadnja dva izdanja lige, imao je solidan nastup u Vinkovcima i očto više neće dozvoliti iznenađnja i kreće u borbu za gornji dio prvenstvene tablice.

U prva dva kola lige na Bosutu se uglavnom lovilo direktašima i štekama finim sistemima. Lovilo na iznimno fine sisteme s osnovnim najlonom do 0,10 mm i predvezima do 0,08 mm. U pravilu se prvi sat lovio keder direktašima, a onda kada se pojavila žutooka, prelazilo se na šestodijelne šteke i nastavljao ribolov žutooke, deverike i babuške, od kojih su neke bile bonus ribe.

Da nije samo svjetski majstor i svjetski prvak (iz 2019. sa SP u Srbiji), već da je i dalje najbolji u Hrvatskoj pokazao je i potvrdio u Vinkovcima Alan Perko (TSH Sensas Matchfishing Čakovec). Perko je u prva dva kola uknjižio dvije sektorske pobjede s 8.215 i 10.020 grama ulova. Perko je za sada u vodstvu na prvensvenoj tablici, a za petama, s dva boda razlike su mu Dejan Vondark (Bjelka GME Sunja) i Matija Kraševac (Topfishing Garbolino Zagreb).

Nema sumnje ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak bit će iznimno zanimljivo. Hoće li biti neizvjesno sve do samog kraja ili će se, najbolji iz prva dva kola dodatno odvojiti, vidjet će se već 28. i 29. svibnja kada se „prvoligaški cirkus“ seli u Garešnicu, gdje će naši najbolji plovkaroši pokazati što znaju i umiju u match tehnici na jezeru Skresovi u ribolovu šarana i amura u trećem i četvrtom kolu Prve hrvatske ribolovne lige u lovu ribe udicom na plovak.

TABLICA PRVE HRL (POSLIJE DVA KOLA)

 1. TSH Sensas Matchfishing Čakovec 5
 2. Bjelka GME Sunja 6
 3. Ilova Garešnica 7
 4. Klen Colmic Sveta Marija 7
 5. Topfishing Garbolino Zagreb 13
 6. Interland VDE Varaždin 14
 7. Klen Majur 14
 8. Šaran Petar šport Zaprešić 15
 9. Štuka Colmic Torčec 16
 10. Som Kotoriba 18
 11. Mura Mursko Središće 19
 12. Sava Županja 22

TABLICA PRVE HRL

 1. Alan Perko, TSH Matchfishing Sensas Čakovec 2
 2. Dejan Vondrak, Bjelka GME Sunja 4
 3. Matija Kraševac, Topfishing Garbolino Zagreb 4
 4. Josip Kutlić, Ilova Garešnica 5
 5. Dragutin Peter, Klen Colmic Sv. Marija 6
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana