HRVATSKA MUŠIČARSKA LIGA

1 min read

Tekst: Siniša Slavinić
Foto: ŠRD Cetina Sinj

Sinjanin Jenjić prvak Hrvatske

OTOČAC (rujan 2021.) – Završeno je ovogodišnje izdanje Hrvatske mušičarske lige. Poslije pauze izazvane korona pandemijom velika je stvar da je liga uopće održana. Na žalost, zbog malog broja prijavljenih ekipa (samo tri iz dva športsko ribolovna društva) ove godine liga za prvenstvo Hrvatske u mušičarskom ribolovu održana je kao pojedinačna. Jedanaest ribolovaca borilo se za ulazak u reprezentaciju Hrvatske u šest kola koja su održana na rijeci Žrnovnici kod Splita, rijeci Dobri kod Ogulina i na rijekama Kupi i Gackoj, gdje su održana posljednja dva kola.

Naslov prvaka Hrvatske s 12 bodva odnio je Sinjanin Josip Jenjić, član ŠRD Cetina. Drugo mjesto osvojio je Marinko Puškarić, član ŠRD Ogulin I s 15 bodova, ispred Marka Puškarića (ŠRD Ogulin I) sa 16 bodova. Četvrto i peto mjesto osvojili su Jure Šuća sa 18 i Joško Šuća sa 22 boda (obojica članovi ŠRD Cetina Sinj).

To je i reperezentacija Hrvatske za nastup na svjetskom mušičarskom prvenstvu.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana