HRVATSKA ŠARANAŠKA LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : HRVATSKA ŠARANAŠKA LIGA

Putnici za Mađarsku

ZAGREB (1. – 3. 7. 2022.) – Završilo je ovogodišnje izdanje Hrvatske šaranaške lige i poznati su putnici za 22. svjetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu koje će se održati od 22. do 24. rujna na jezeru Deseda u Kapošvaru u Mađarskoj. To su prvoplasirane četiri ekipe Hrvatske šaranaške lige: BIRU Šaran, UŠRIDRRH Korda Hrvatska, Peščenica Carp Academy Shop i Šaran Našice 1.

Ovogodišnje šaranaško prvenstvo Hrvatske bilo je dosta neizvjesno od početka. Jedino su ekipe BIRU Šaran i UŠRIDRRH sigurnije koračale prvenstvom, a pogotovo ekipa BIRU Šaran za koju su lovili Ante Aračić, Ivan Milković i Damir Kovačić. Ekipa je povela već u prvom kolu na jezeru Jošava u Đakovu, a prva je bila i u narednom kolu na Ontariu u Zagrebu. U vrhu su ostali i preostala dva kola. Na jezeru Lapovac u Našicama bili su četvrti i u zadnjem kolu na jezeru Tempo u Zagrebu peti. Uglavnom to je bilo, više, manje nedostižno za ostatak društva. Ove godine u ligi se natjecalo 18 ekipa. U stvari 17 s obzirom da je ekipa šarana Amur Vrbovec diskvalificirana već u prvom kolu.

U posljednjem kolu na jezeru Tempo slavila je ekipa šaranaša Rak Rakitje Prowess sa 440,83 kg ribe. Druga je bila ekipa Peščenica Carp Academy Shop sa 251,13 kg, dok su treće mjesto osvojili dečki iz Zaprešić FOX CRO ekipe sa 205,01 kg ribe. Uglavnom ukupno je na Tempu ulovljeno 1945,79 kg ribe (408 komada) prosječne težine 4,77 kg. Najveći ulov imala je ekipa Šaran Našice 3 (inače šestoplasirana u četvrtom kolu), koja je ulovila šarana od 17,69 kg težine.

Sada pred našim najboljim šaranašima predstoje pripreme i odlazak na svjetsko prvenstvo u Mađarsku. S obzirom na sve one brojne naslove svjetskih prvaka odnosno postolja sa SP, očekivanja su velika. Jezero Deseda je nešto manje poznata šaranaška voda koja je zamjena za jezero Trident u Ukrajini gdje se po kalendaru svjetske ribolovne federacije trebalo loviti ove godine svjetsko šaranaško prvenstvo. Na žalost nesretne okolnosti i rat u Ukrajini, onemogućili su tamo održavanje svjetskog prvenstva.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana