HRVATSKA ŠARANAŠKA LIGA KOLO PRIJE KRAJA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : HRVATSKA REPREZENTACIJA

BIRU Šaran u vodstvu

NAŠICE (10. – 12. 6. 2022.) – Kolo prije kraja u Hrvatskoj šaranaškoj ligi na čelu tablice su ekipe BIRU Šaran sa 6 i UŠRIDRRH Korda Hrvatska sa 8 bodova. Uz njih u posljednje kolo s ozbiljnim šansama za plasman među četiri ekipe (koje će dogodine predstavljati Hrvatsku na svjetskom prvenstvu) još je i sljedećih dvanaest ekipa, između kojih je bodovna razlika veoma mala. Očito je da će se za naslov prvaka Hrvatske boriti samo prve tri-četiri ekipe, no ostalih dvanaest ima šanse pomiješati karte i u zadnjem kolu izboriti mjesto u vrhu tablice. Zbog toga će u posljednjem kolu Hrvatske šaranaške lige biti itekako zanimljivo.

Treće kolo Hrvatske šaranaške lige lovljeno je na jezeru Lapovac u Našicama. Lapovac je sasvim sigurno jedna od naših top šaranaških voda. Sedamnaest šaranaških prvoligaških ekipa ovaj put je ulovilo gotovo dvije tone ribe. Točnije 1841 kg, koliko je ukupno vagalo 295 komada šarana i amura. U prosjeku riba je težila 6,24 kg. Najveću ribu, šarana teškog 19,76 kg ulovila je (na Lapovcu osmoplasirana) ekipa CT Šaran Našice 3.

Na Lapovcu je slavila ekipa UŠRIDRRH Korda Hrvatska sa 293,38 kg. Drugi su bili šaranaši ekipe Šaran Našice 1 sa 211,38 kg, treći UZPŠR Ulovi i pusti sa 185,07 kg, a četvrti i peti Biru Šaran (177,03 kg) i Rak Rakitje (161,04 kg).

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Poslije tri kola, kako već spomenusmo na čelu tablice je ekpa BIRU Šaran koja je do sada uknjižila dva prva mjesta u prva dva kola, i sada četvrto.

TABLICA HŠL

  1. BIRU Šaran 6
  2. UŠRIDRRH Korda Hrvatska 8
  3. Šaran Našice 1 14
  4. Peščenica Carp Akademy Shop 17
  5. Zaprešić FOX CRO 22

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana