HRVATSKA SPIN LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : MIRKO HANŽEKOVIĆ I HRVATSKA SPIN LIGA

Subašić u uvjerljivom vodstvu dva kola prije kraja prvenstva

OGULIN (21. i 22. 5.) – Član siračke „Pastrve“ Jasmin Subašić neumoljivo hita prema novom naslovu pojedinačnog prvaka Hrvatske u ribolovu pastrve spin tehnikom umjetnim mamcem s obale. Poslije šest kola jedinstvene Hrvatske spin lige Subašić je u uvjerljivom vodstvu. U prvom kolu je bio prvi, u drugom i trećem dva puta drugi, pa u četvrtom ponovo prvi, da bi u petom i šestom kolu, koja su lovljena na Dobri kod Ogulina uknjižio ponovo dva prva mjesta. Pred zadnja dva kola, sedmim i osmim, koja će se loviti 4. i 5. lipnja, ponovo na Dobri kod Ogulina, Subašić ima uvjerljivu prednost na prvenstvenoj tablici pred drugoplasiraim Borisom Šiljegom (Krka Knin) i trećeplasiranim Hrvojem Kuzmićem (Šoderica Koprivnica). Dapače, može se reći da veteran Hrvatske spin lige Jasmin Subašić ima naslov prvaka Hrvatske dva kola prije kraja doslovce u džepu.

S osam osvojenih bodova drugoplasiranom Borisu Šiljegu, koji ima 24 boda, bježi 16 bodova, a trećeplasiranom Kuzmiću, koji ima 30,5 bodova bježi 22,5 boda. No, to ne znači da zadnja dva kola Hrvatske spin lige na Dobri za tjedan dana neće biti zanimljiva. Velika borba vodit će se za osvajanje pozicije od drugog do petog mjesta (za ulazak u reprezentaciju), između šest ribolovaca, koji se trenutno na prvenstvenoj tablici nalaze plasirani od drugog do sedmog mjesta s veoma malom međusobnom bodovnom razlikom. To su Boris Šiljeg, Hrvoje Kuzmić, Karlo Rostaš, Željko Kuk, Mario Matijašić i Mirko Hanžeković. Dileme oko pobjednika lige ne bi trebalo biti s obzirom na furiozni niz odličnih plasmana vodećeg Jasmina Subašića, od kojeg se očekuje da neće napraviti nekakvu kardinalnu grešku u zadnja dva kola.

U petom i šestom kolu na Dobri u Ogulinskom Hreljinu lovilo se malo, a ribolov je u dva, sparna i vruća dana, bio težak. Trebalo se boriti doslovce za svaku pastrvu i otkriti gdje se nalazi. Subašić je u petom kolu uspio uloviti 12, a u šestom kolu 10 pastrva.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Podsjetimo, ove godine se za naslov prvaka Hrvatske i ulazak u reprezentaciju Hrvatske (prvih pet) u Hrvatskoj spin ligi bori 15 ribolovaca. Dogodine će svjetsko prvenstvo u ovoj spin disciplini biti održano u Rumunjskoj.

TABLICA HRVATSKE SPIN LIGE

  1. Jasmin Subašić, Pastrva Sirač 8
  2. Boris Šiljeg, Krka Knin 24
  3. Hrvoje Kuzmić, Šoderica Koprivnica 30,5
  4. Karlo Rostaš, Piškor N. Zagreb 35,5
  5. Željko Kuk UŠRIDRRH Zagreb 36
  6. Mario Matjašić, ŠRD Ogulin 36,5
  7. Mirko Hanžeković, Šoderica Koprivnica 37
  8. Nikola Špoljar, Piškor N. Zagreb 48,5
  9. Leo Lukač, Pastrva Sirač 51,5
  10. Mateo Šugić, Pastrva Sirač 52,5

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana