MUŠIČARENJE – KUP JADRANSKO PODUNAVSKIH ZEMALJA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : IVAN KORHNER I MUŠIČAR

Šuća prvak, Ogulinci drugi

PLJEVLJA (2. – 5. 6. 2022.) – Domaćin dvanaestog izdanja Kupa Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju bio je crnogorski ribolovni savez odnosno SRK Lipljen iz Pljevlja. Prvenstvo zemalja EX Jugoslavije, za koje mnogi vole reći da je i Balkansko prvenstvo, održano je na rijeci Ćehotini u Pljevlju. Nastupilo je 19 ekipa i to po četiri iz Slovenije, Crne Gore, Srbije, po tri iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske i jedna iz Makedonije. Uglavnom je riječ o najboljim mušičarskim ekipama s nacionalnih prvenstava pojedinih zemalja. Tako su Hrvatsku predstavljale tri najbolje ekipe iz lanjske Hrvatske mušičarske lige i to: ŠRD Ogulin (Marinko Puškarić, Marko Puškarić, Ante Bazo i rezerva Luka Majetić), ŠRD Cetina 1 Sinj (Joško Šuća, Jure Šuća, Šimun Vugdelija) i ŠRD Cetina 2 (Rino Žuro, Josip Jenjić i Ante Poljak).

Hrvatski mušičari postigli su odlične rezultate. U konkurenciji 57 natjecatelja prvo mjesto je osvojio je naš Jure Šuća (ŠRD Cetina Sinj). Jure je u tri ribolova osvojio 7 sektorskih bodova. Bio je drugi, prvi i šesti. Drugo mjesto je osvojio Nemanja Argakijev (KSR No1 Valjevo) iz Srbije s 8 bodova (2-1-5), dok je treći bio Kemal Ajanović (SRK Lipljen Pljevlja) iz Crne Gore sa 10 bodova (4-3-3). Od ostalih mušičara iz Hrvatske među deset najboljih uspjeli su se plasirati Ante Poljak (ŠRD Cetina 2), koji je osvojio sedmo mjesto sa 17 bodova i Marinko Puškarić (ŠRD Ogulin) koji je osvojio deseto mjesto također sa 17 bodova.

U ekipnom poretku prvo mjesto osvojila je ekipa KŠR No 1 iz Valjeva (Srbija) s 54 boda, a pehar za odlično drugo mjesto otišao je u Hrvatsku. Osvojila ga je ekipa ŠRD Ogulin, koja je osvojila 68 bodova. Treće mjesto osvojila je ekipa SRD Banja Luka (Bosna i Hercegovina) sa 73 boda. Što se tiče ostale dvije mušičarske ekipe iz Hrvatske, ekipa ŠRD Cetina 1 osvojila je dvanaesto, a ŠRD Cetina 2 četranesto mjesto.

Nagrade najbljima uručio je Đorđe Klepić, predsjednik Regionalne ribolovne asocijacije jadransko-podunavskih zemalja (RAJP).

Dogodine, trinaesti Kup jadransko-podunavskih zemalja održat će se u Bosni i Hercegovini.

Poslije proglašenja pobjednika i ceremonije domaćin SRK Lipljen je osigurao svečani ručak za sve natjecatelje i goste u hotelu u Pljevlju uz Kulturno-umjetnički program.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana