PRVA HRVATSKA RIBOLOVNA LIGA

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : HRVATSKA ŠARANAŠKA LIGA

Sunjani preuzeli vodstvo

GAREŠNICA (28. i 29. 5.) – Treće i četvrto kolo Prve hrvatske ribolovne lige u lovu ribe udicom na plovak lovljeno je zadnji vikend u svibnju na jezeru Skresovi u Garešnici. Lovilo se po kiši i prohladnom vremenu, a ribolov je bio težak. Odlučili su na kraju krupni ulovi. Babuška je loše primala.

U trećem kolu, domaća Ilova, pomela je konkurenciju. Garešničani su prvo mjesto osvojili s 8 bodova. Garešničani su iza sebe ostavili Bjelku GME iz Sunje, poznatu kederašku ekipu, koja se pokazala dan kasnije, u četvrtom kolu, osvajanjem prvog mjesta. Treće mjesto u trećem kolu osvojila je ekipa TSH Sensas Matchfishing iz Čakovca sa 15 bodova.

Pojedinačno u trećem kolu, najbolji na stazi sa 17625 grama ulova bio je pobjednik B sektora Renato Hynek (ŠRD Ilova Garešnica).

U četvrtom kolu slavili su Sunjani s 10 bodova, ostavivši iza sebe ekipe TSH Sensas Matchfshing Čakovec (12) i Klen Colmic Sveta Marija (16).

Pojedinačno se u četvrtom kolu na Skresovima iskazao Željko Raženj (TSH Sensas Matchfishing Čakovec) koji je bio prvak A sektora sa 22990 grama ulova.

Poslije četiri kola na čelo tablice popela se ekipa Bjelke GME Sunja. Sunjani su ovogodišnje prvenstvo otvorili s petim mjestom. U drugom kolu su bili prvi i sada, u Garešnici, drugi i prvi. Na drugoj poziciji su ribolovci TSH Sensas Matchfshing Čakovec (10), dok su se treće pozicije dokopali odlični Garešničani, ŠRD Ilova (13), navješćujući borbu za sam vrh prvenstva Hrvatske.

U pojedinačnom poretku na čelu tablice je svjetski prvak iz 2019. Čakovčanin Alan Perko (TSH Sensas Matchfishing Čakovec). Perko ima 6 bodova i u dosadašnjem prvenstvu je tri puta bio prvi i jednom treći. Sektorsko treće i prvo mjesto je uknjižio u protekla dva kola u Garešnici. Perko ima bod prednosti u odnosu na drugoplasiranog Dejana Vondraka (Bjelka GNE Sunja), koji ima 7 bodova, dok je na trećoj poziciji Matija Kraševac (Topfishing Zagreb) sa 11 bodova.

Iako do kraja prvenstva ima još ohoho ribolova i sve se može promijeniti i zakomplicirati, ipak, sve je izvjesnije da će se borba za naslov najboljih u Hrvatskoj ove godine voditi između trenutno pet vodećih ekipa. Sve više se kristaliziraju i „ekipe začelja“ koje će se boriti za opstanak u društvu najboljih. Odrađena je trećina prvenstva koje ima 12 kola. Sljedeća dva, peto i šesto na redu su 25. i 26. lipnja na staroj Muri u Žabniku.

TABLICA PRVE HRL

  1. Bjelka GME Sunja 9
  2. TSH Sensas Matchfishing Čakovec 10
  3. Ilova Garešnica 13
  4. Klen Colmic Sveta Marija 15
  5. Zagreb Topfishing Garbolino 24
  6. Interland VDE Varaždin 25
  7. Štuka Colmic Torčec 30
  8. Mura Mursko Središće 33
  9. Som Kotoriba 36
  10. Klen Majur 37
  11. Šaran Petar Šport Zaprešić 37
  12. Sava Županja 43

POJEDINAČNI POREDAK PRVE HRL

  1. Alan Perko, TSH Sensas Matchfishing Čakovec 6
  2. Dejan Vondrak, Bjelka GME Sunja 7
  3. Matija Kraševac, Zagreb Topfshing Garbolino
  4. Dragutin Peter, Klen Colmic Sveta Marija 12
  5. Domagoj Ceković, Bjelka GME Sunja 13
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana