SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U FEEDER RIBOLOVU

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: MATCH FISHING I FEEDER HRVATSKA

Nizozemci svjetski klupski prvaci

LOREO (9. i 10. travnja) – Peto svjetsko klupsko prvenstvo u feeder ribolovu okupilo je na kanalu Bianco, nedaleko Venecije 43 ekipe iz 23 države. Hrvatski klupski ribolov u ovoj disciplini predstavljale su naše najbolje feederaške ekipe SRD Smuđ Draškovec i TSH Sensas Matchfishing Čakovec. Bilo je to za njih i više nego odlično iskustvo, pogotovo što se lovilo na relativno teškoj stazi kanala Bianco u kojem su uz krupnu deveriku i drugu bijelu ribu, lovljeni i krupni primjerci cipala. U veoma jakoj konkurenciji, poslije dvodnevnih nadmetanja ekipa Smuđa iz Draškovca osvojila je 32. mjesto na svijetu sa 135 bodova, a feederaši iz Čakovca su 37. sa 143 boda.

Prvog dana Čakovčani su bli 32., a Draškovčani 38, dok su drugog dana nadmetanja Draškovčani osvojili 20., a Čakovčani 33 mjesto.

Na kraju je slavila izvrsna ekipa JWP Waterservice iz Nizozemske sa 36 bodova i ukupno ulovljenih 38.880 grama ribe. Nizozemci su oba dana osvojili prvo mjesto, tako da dileme u konačnici nije bilo. Ostavili su iza sebe drugoplasirane Mađare, ekipu Maros Walter Land Feeder Team za dvadeset bodova razlike. Spomenimo Mađari su do sada osvajali naslove najboljih feederaša, a u njihovim redovima je i alfa i omega ove ekipe Walter Tamas, inače i plovkaroški reprezentativac i ovajač svjetskih odličja za Mađarsku. Treće mjesto osvojila je ekipa iz Austrije Team ASV.

Sljedeće godine svjetsko klupsko prvenstvo u feeder ribolovu bit će održano u Irskoj.

TABLICA SP

  • 1. JWP Waterservice, Nizozemska 36
  • 2. Maros Walter Land Feeder, Mađarska 57
  • 3. Team ASV, Austrija 64
  • 4. Team Feederman, Litva 65
  • 5. Preston Inovation, Nizozemska 67
  • 32. SRD Smuđ Draškovec, Hrvatska 135
  • 37. TSH Sensas Matchfishing Čakovec, Hrvatska 143
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana