JADRANSKO-PODUNAVSKI KUP U LOVU UDICOM NA PLOVAK

2 min read

Tekst: Siniša Slavinić
Foto: RAJP

Hrvati najbolji

KAVADARCI (1. – 3. 10.) – Kup jadransko-podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak održano je na Tikveškom jezeru u Makedoniji. Zbog situacije s covidom jadransko-podunavski kup u Makedoniji okupio je samo sedam ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske. Hrvatski plovkaroški ribolov na RAJP prvenstvu (Regionalna asocijacija jadransko podunavskih zemalja) predstavljala je samo ekipa RŠU Udice iz Donjeg Miholjca, koja je to pravo stekla kao Trećeplasirana na Kupu Hrvatske odrŽanom 2019. Donjomiholjčani su predstavili hrvatski plovkaroški ribolov na najbolji mogući način. Uvjerljivo su osvojili prvo mjesto. Oba dana natjecanja bili su pobjednici, pa su na kraju i u ukupnom poreTku zasluženo osvojili Kup jadransko-podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak. Iza sebe su ostavili ekipu Ibra iz Srbija i domaću ekipu Varada.

Miroslav Molnar, Tihomir Ronta i Igor Kovačević, ostvarili su veliki uspjeh. Ne smije se zaboraviti ni pratnja ekipe, koja je puno pomogla da se ostvari ovaj povijesni rezultat. To su bili Josip Slačanac, Hrvoje Drašković i Dragan Gužvić.

I u pojedinačnom poretku Donjomiholjčani su bili odlični. Igor Kovačević je s dvije sektorske pobede osvojio pojedInačno prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je Zoran Kozuhar (Vardar Makednija) sa 4 boda. Zoran je prvog dnaa bio prvi, a drugog treći. Treće mjesto, također s 4 boda osvojio je Nebojša Elezović (Ibar Srbija) koji je prvog dana bio treći, a drugog prvi u sektoru. No, Nebojša je imao slabiju „gram“ razliku. Zoran je ukupno ulovio 11.624 grama ribe, a Nebojša 8.466 grama).

TABLICA RAJP 2021.

  1. RŠU Udica Donji Miholjac, Hrvatska 16
  2. Ibar, Srbija 18
  3. Vardar Skopje, Makednija 19
  4. Ohrid Makedonija 21
  5. Bitola Makedonija 22
  6. Mak-Dam Makedonija 30
  7. UŠR Klen, Bosna i Hercegovina 42
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana