PRVENSTVO HRVATSKE U15, U20, U25

2 min read

Tekst: Siniša Slavinić
Foto: HŠRS

Tančak, Horvat i Kristić prvaci

BANOVA JARUGA (12. i 13. 10. 2021.) – Osmim kolom, održanim na jezeru Banova Jaruga završeno je ovogodišnje prvenstvo Hrvatske za mlade uzrasne kategorije u lovu ribe udicom na plovak. Novi prvaci Hrvatske su Tomislav Tančak (Mrena Nova Gradiška) u kategoriji U15, Marko Horvat (Som Kotoriba) u kategoriji U20 i Luka Kristić (Bjelka GME Sunja) u kategoriji U25.

Lige mladeži za sve tri uzrasne kategorije organizirane su kroz osam prvenstvenih kola. Po dva, vezana kola održana su u Žabniku, Karlovcu, Mačkovcu i posljednje na Banovoj.

Mladi ribolovci borili su se za naslov prvaka države, ali i za ulazak u reprezentacije, koje će nagodinu nastupiti na Svjetskom prvenstvu za U15, U20 i U25 u Sloveniji. Ono što su pokazali, potvrđuje da se Hrvatska ne mora bojati za budućnost svog natjecateljskog (plovkaroškog) ribolova.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

U kategoriji U15 ove se godine za naslov najboljeg nadmetalo deset ribolovaca. Prvo mjesto uvjerljivo je osvojio Tomislav Tančak, član Mrene iz Nove Gradiške sa 16 bodova. Tomislav je u osam kola četiri puta bio prvi, jednom drugi i tri puta četvrti. Drugo mjesto je osvojio Patrik Kovač (TSH Čakovec) sa 24 boda, a treće Ivana Pozderec (Klen Sveta Marija) sa 27 bodova.

U kategoriji U 20 nastupilo je najviše natjecatelja – 19. Naslov prvaka Hrvatske ponio je Marko Horvat, član Soma iz Kotoribe sa 13 bodova. Marko je u osam kola pet puta bio prvi, jednom drugi i dva puta četvrti. Drugo mjesto osvojio je Luka Pozderec (Klen Sveta Marija) sa 16 bodova, a treće Fabricio Ištvanek (Ribomanija Turopolje) sa 22,5 bodova.

U kategoriji U25 lovilo je 14 natjecatelja. Prvo mjesto osvojio je Luka Kristić, član Bjeke GME Sunja sa 16 bodova. Kristić je u osam kola peta puta bio drugi, te po jednom prvi, treći i četvrti. Drugo mjesto u toj uzrasnoj kategoriji osvojio je Mario Pejaković (Bjelka GME Sunja) sa 17,5 bodova, a treće Karko Trčak (TPK Zagreb) sa 18 boodva.

TABLICA U15

 1. Tomislav Tančak, Mrena Nova Gradiška 16
 2. Patrik Kovač, TSH Čakovec 24
 3. Ivana Pozderec, Klen Sveta Marija 27
 4. Dino Slaviček, Klen Sveta Marija 33,5
 5. Franko Žili, Slavonac Lipik 35

TABLICA U20

Chris standing up holding his daughter Elva
 1. Marko Horvat, Som Kotoriba 13
 2. Luka Pozderec, Klen Sveta Marija 16
 3. Fabricio Ištvanek, Ribomanija Turopolje 22,5
 4. Jan Varga, Glavatica Prelog 22,5
 5. Adriana Komorski, Drava Drava Donji Mihaljevec 24,5

TABLICA U25

 1. Luka Kristić, Bjelka GME Sunja 16
 2. Mario Pejaković, Bjeka GME Sunja 17,5
 3. Karlo Trčak, TPK Zagreb 18
 4. Leon Međimurec, Karas Kuzminec 22
 5. Matko Dražić, Bjeka GME Sunja 24

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana