KUP HŠRS ZA KADETE

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : ŠRD KARAS ROKOVCI ANDRIJAŠEVCI

Nastavlja se lijepa priča

ROKOVCI ANDRIJAŠEVCI (15. – 17. 7. 2022.) – Zahvaljujući HŠRS nastavlja se jedna lijepa ribolovna priča, u svijetu jedinstvena, kada su u pitanju natjecanja za najmlađe uzrasne kategorije. U Rokovci Andrijaševcima održan je 66. Kup HŠRS za kadete u lovu ribe udicom na plovak. Dakako riječ je o natjecanju u kojeg je prerastao nekadašnji Slet pionira Hrvatske, koji je svoje prvo izdanje imao daleke 1956. u Vinkovcima. Od tada do danas ovo prvenstvo Hrvatske za pionire odnosno kadete o(b)držalo se, gotovo bez prestanka, sve do ovogodišnjeg natjecanja u Rokovci Andrijaševcima.

Završnica Kupa Hrvatske za kadete u lovu ribe udicom na plovak lovljena je dva dana na rijeci Bosut. Lovio se prvenstveno keder, kraćim direktašima, pa se ova staza pokazala idealnom za natjecanje za male ribolovce.

U konkurenciji kadeta nastupilo je 20 ekipa. Prvo mjesto je osvojila ekipa Udice iz Donjeg Miholjca (Patrik Drašković, Samuel Kovačević, Domagoj Šerić) sa 27 bodova. Mali Miholjčani su prvog dana bili drugi, a drugog prvi. Prvog dana natjecanja slavila je ekipa domaćinaŠRD Karas Rokovci Andrijaševci, ali su drugog dana pokvarili ukupni plasman s osvojenim devetim mjestom, pa su na kraju osvijili veoma dobro peto mjesto u državi. Drugo mjesto osvojila je ekipa Štuke Colmic Torčec, a treće Klena iz Svete Marije.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Pojedinačno kod kadeta najbolji je bio Dino Slaviček, član Klena Sveta Marija, koji je oba dana bio sektorski pobjednik. Ukupno je ulovio 5326 grama ribe u dva dana. Drugo mjesto je osvojio Vinko Lončar (Štuka Colmic Torčec) s 5 bodova (2-3), koliko je imao i trećeplasirani (3-2) Lovro Rodek, član Soma iz Kotoriba, ali sa slabijim ukupnim ulovom.

U konkurenciji kadetkinja nastupilo je trinaest ekipa iz cijele Hrvatske. Prvo mjesto osvojile su kadetkinje Klena iz Svete Marije (Ivana Pozderec, Lana Komorski, Lana Kranjec) sa 13 bodova. Prvog dana su članice Klena bile druge, a drugog prve na natjecanju. Prvog dana natjecanja prve su bile članice TSH Sensas Matchfishing Čakovec, koje su bile drugog dana druge i u konačnici druge na prvenstvu. Treće mjesto je osvojila ekipa kadetkinja Udice iz Donjeg Miholjca.

U pojedinačnom poretku slavila je Lana Kranjec (Klen Sveta Marija) sa 2 boda. Lana je oba dana bila prva u sektoru, a ukupno je ulovila 1724 grama ribe. Drugo mjesto je osvojila njena klupska kolegica Ivana Pozderec sa 3 boda (1-2), dok je treće mjesto osvojila Hana Horvat (TSH Sensas Matchfshing Čakovec) također s 3 boda (2-1), ali slabijom ukupnom gramažom ulova.

Vrhovni sudac natjecanja je bio Dražen Stipetić.

KADETI

 1. Udica Donji Miholjac 27
 2. Štuka Colmic Torčec 41
 3. Klen Sveta Marija 44
 4. Som Kotoriba 44
 5. Karas Rokovci Andrijaševci 44
 6. Bjelka GME Sunja 50
 7. Ulovi i pusti Petnja 51
 8. Smuđ Črnkovci 55
 9. Glavatica Futura Sensas Prelog 57
 10. Virovi Bošnjaci 58
 11. Šaran Petar Šport Zaprešić 58
 12. Klen Nova Gradiška 65
 13. Općina Petrijanec 69
 14. Varaždin Interland Varaždin 74
 15. Amur Petrokemija Kutina 77
 16. Ivanec 80
 17. Amur Ladimirevci 85
 18. Slunjčica Slunj 86
 19. Linjak Veliki Bukovec 86
 20. Rječina Rijeka 113

KADETKINJE

 1. Klen Sveta Marija 13
 2. TSH Sensas Machfishing Čalovec 13
 3. Udica Donji Miholjac 26
 4. Glavatica Futura Sensas Prelog 30
 5. Klen Oroslavje 32
 6. Karas Rokovci Andrijaševci 40
 7. Željezničar Vinkovci 41
 8. Šaran Nard 45
 9. Klenić Ivankovo 46
 10. Varaždin Interland Varaždin 51
 11. Mrežnica Duga Resa 61
 12. Krkuša 1984 Novska 69

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana