KUP JADRANSKO PODUNAVSKIH ZEMALJA U FEEDER RIBOLOVU

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : ŠRD ŠARAN ZAPREŠIĆ I SRS BIH

Zapreščani osvjetlali obraz hrvatskog feedera

VIŠEGRAD (18. – 19. 6. 2022.) – Četvrto izdanje Kupa Jadransko-podunavskih zemalja u feeder rbolovu održano je na rijeci Drini u Višegradu. SRS Bosne i Hercegovine ugostio je dvanaest ekipa iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Hrvatsku su predstavljale naše tri najbolje feeder ekipe iz nacionalne lige: ŠRD Šaran Zaprešić, ŠRU Odra Velika Gorica i ŠRD Rak Rakitje.

Natjecanje je održano na stazi Dušče na rijeci Drini. Po mišljenju ribolovaca, jednoj od najtežih staza za feeder natjecanja. No, hrvatski ribolovci osvjetlali su obraz hrvatskog feeder ribolova. I u tako teškim uvjetima odlično su se snašli i prilagodili uvjetima na vodi. Ekipa ŠRD Šaran Zaprešić osvojila je drugo mjesto na ovom jakom međunarodnom natjecanju s 22 boda. Bolji od njih bili su samo feederaši ekipe ZFK Srbija s 20 bodova. Ekipa ŠRD Šaran Zaprešić nastupila je u sastavu Marijan Bakula, Dalibor Markotić, Patrik Škrbec i Tomislav Boh, te Ivica Petreković kao kapetan ekipe.

Što se tiče ostale dvije ekipe iz Hrvatske, ekipa ŠRU Odra Velika Gorica osvojila je osmo, a ŠRD Rak Rakitje deseto mjesto.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Hrvatski ribolovci bili su odlični i u pojedinačnom poretku. Član Odre iz Velike Gorice Vladimir Vražić uspio je izboriti naslov prvaka Dunavsko-jadranskog kupa s 5 bodova. Bio je prvi u sektoru prvog i četvrti drugog dana natjecanja. Isti broj bodova imao je i drugoplasirani Stefan Arsić, član ekipe ZFK Srbija, koji je također bio prvi u sektoru prvog i četvrti drugog dana natjecanja. No, Arsić je ulovio manju količinu ribe – 5740 grama, dok je Vražić ulovio 6965 grama. Treće mjesto na ovom Balkanskom prvenstvu u feederu osvojio je Petar Bilbija, član ekipe Močni miks iz Kragujevca (Srbija), također s 5 bodova (4-1), ali s ukupnim ulovom od 4950 grama.

Među deset najboljih na prvenstvu uspjeli su se plasirati i Marijan Bakula (Šaran Zaprešić), koji je osvojio peto mjesto sa 7 bodova (4-3) i 5945 grama ulova, te njegov klupski kolega Dalibor Markotić, koji je osvojio sedmo mjesto sa 7 bodova (5-2) i 4020 grama ulova.

Ostali hrvatski natjecatelji bili su: 12. Dražen Čokrlić (Rak Rakitje) 9 bodova (7-2)/4400 grama; 21. Armando Brmbota (Odra V. Gorica) 16 (9-7)/3751 g; 27. Tomislav Antolić (Odra V. Gorica) 20 (9-11)/1510; 28. Dario Junus (Rak Rakitje) 21 (11-10)/3145; 31. Dejan Janković (Rak Rakitje) 23 (12-11)/1225; te bez plasmana: Patrik Škrbec – lovio samo jedan dan 2. u sektoru /3525 g i Tomisav Boh – lovio samo jedan dan 6. u sektoru / 2620 g.

Ribolov je na rijeci Drini u Višegradu bio jako težak. Natjecateljska saza nalazi se između dvije hidrocentrale.

Svako malo voda je varirala, a neprestano je nosila hrpe trave koja je zapinjala na sisteme i hranilice i dodatno otežavala ribolov. Bili smo brzi i spretni i prvi dan smo završili drugi ekipno s 11 negativnih bodova. Drugi dan smo ponovili 11 negativnih bodova i osvojili drugo mjesto, te ukupno drugo mjesto ekipno. Hvala mojim dečkima na odlično odrađenom poslu, kaže Marijan Bakula, član ekipe Šaran Zaprešić.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Kako Bakula ističe natjecateljska staza na Drini je valjda najteža na kojoj je uopće do sada lovio. Karakterizira ju duboka voda i jaka struja koja nosi travu po svim slojevima vode, a i dno je puno trave. Od ribe najviše se lovio keder, dok su plotica i štupser bile bonus ribe. Dvije – tri bonus ribe uz kedere značile su dobar rezultat.

TABLICA DJK FEEDER

  1. ZFK Srbija, Srbija 20
  2. Šaran Zaprešić, Hrvatska 22
  3. SSR Nišava Niš, Srbija 27
  4. RS Slovenija, Slovenija 32
  5. Močni Miks Kragujevac, Srbija 33
  6. USR Čelinac, Bosna i Hercegovina 38
  7. USR Kiseljak, Bosna i Hercegovina 41
  8. Odra Velika Gorica, Hrvatska 41
  9. Eko trofej Beograd, Srbija 44
  10. Rak Rakitje, Hrvatska 53
  11. SRD Banja Luka, Bosna i Hercegovina 57
  12. Mrena Živinice, Bosna i Hercegovina 60

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana