PRVA RIBOLOVNA LIGA ŽENE

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : INTERNET

Vode ribolovke Drave iz Donjeg Mihaljevca

ĐELEKOVEC (18. i 19. 6. 2022.) – Ribolovna liga za žene u lovu ribe udicom na plovak već se dobrano zahuktala. Seniorke iz šest ekipa odlovile su pola prvenstva Hrvatske. Prva dva kola lovile su na staroj Muri u Žabniku a treće i četvrto, prošli vikend, na jezeru Jegeniš. Kako se očekivalo keder je bio udarna riba, pa su radili uglavnom kederaški štapovi, direktaši. Oba kola dominirale su natjecateljice Drave iz Donjeg Mihaljevca. Cure iz Drave bile su najbolje i u trećem i u četvrtom kolu. Podsjetimo u drugom kolu, na staroj Muri, su također bile prve, poslije dosta slabog starta u prvom kolu, kada su bile pete. S odlična zadnja tri nastupa seniorke Drave trenutno su i vodeće na prvenstvenoj tablici sa 8 bodova, ispred ribolovki Koprivnice (10) i Ivanca (13).

U pojedinačnom poretku, trenutno u vodstvu je Sanja Oreški (Koprivnica) s 9 bodova. Sanja je do sada uknjižila dva prva, te peto i drugo sektorsko mjesto. Na drugoj poziciji je, s istim brojem bodova, Sara Strbad (Drava Donji Mihaljevec), dok je na trećoj poziciji njena klupska kolegica Marijana Mutak s 10 bodova. Na četvrtoj odnosno petoj poziciji su Ivanka Škoda (Ivanec) također s 10 bodova i veteranka lige Vesna Radanović (Koprivnica) s 11 bodova.

Do kraja prvenstva ima još dosta, pa su, s obzirom na malu bodovnu razliku, kako u ekipnom, tako i u pojedinačnom poretku još sve karte otvorene. Najvjerojatnije će se tek poslije petog i šestog kola koje je na rasporedu 30. i 31. srpnja na jezeru Ontario u Zagrebu slika biti malo jasnija. Dakako, sve će se znati poslije zadnja dva kola, 17. i 18. rujna na Poljanskom Lugu. Tada ćemo znati tko su ove godine najbolje ribolovke Hrvatske u ekipnom i pojedinačnom poretku i sastav državne ribolovne reprezentacije koji će braniti boje hrvatskog ženskog ribolova sljedeće godine na svjetskom prvenstvu za žene u Srbiji.

TABLICA PRVE LIGE ŽENE

  1. Drava Donji Mihaljevec 8
  2. Koprivnica 10
  3. Ivanec 13
  4. Piškor Novi Zagreb 13
  5. Glavatica Prelog 17
  6. Štuka Poljanski lug 23

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana