MEĐUNARODNI MEMORIJAL ANTUNA ČIKA

2 min read

Slovencima prelazni pehar

Tekst & Foto: Siniša Slavinić

BJELOVAR – Memorijal Antuna Čika u lovu ribe udicom na plovak jedan je od rijetkih u zemlji koji se organizira i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Pokrenuli su ga prije 46 godina ribolovci SRD Česma Bjelovar i do sada ga uspješno organiziraju u kontinuitetu i bez prestnka u čast na jednog od osnivača ovog društva 1929. godine i prvog „lovnog meštra“, Antuna Čika. Natjecanje je u posljednih dvadesetak gdina preraslo u međunarodno, pa su na njemu do sada nastupile ekipe iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Švicarske i Srbije. Ove godine, zahvaljujući ekipama iz Maribora, Ptuja i Dornave, natjecanje je imalo međunarodni karakter, a okupilo je 14 ekipa seniora i tri ekipe seniorki na ribnjacima Česme Bjelovar u Tomašu. Veliki prijelazni pehar u konkurenciji seniora osvojila je ekipa RD Ptuj iz Slovenije, dok je u konkurenciji seniorki, veliku prelaznu statuu „Ribič“, rad pokojnog daruvarskog kipara Ive Krnjouola osvojila ekipa Divera iz Ljubeščice. Drugo i treće mjesto kod seniora osvojile su ekipe Ilove iz Garešnice i Slavije iz Severina, a kod žena ekipe domaćina Česme Bjelovar (juniorke i seniorke).

U pojedinačnom poretku, kod seniora prvak staze je bio Stano Šegula (RD Ptuj) sa 18.835 grama ulova, dok je kod seniorki slavila Marica Habeković (Diver Ljubeščica) sa 8.970 grama. Lovilo se po vrućem i sparnom vremenu, uglavnom štekama, krupna babuška, te kao bonus ribe šaran i amur. Ukupno je ulovljeno za četiri sata ribolova 386 kg ribe. Nagrade najboljima uručila je Jadranka Mateković, izaslanica gradonačelnika Bjelovara Daria Hrebaka, pod čijim je pokroviteljstvim natjecanje organizirano i ove godine.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana