Međužupanijsko Prvenstvo U-16

1 min read

Piše: Arsen

ŠRD Parangal Cres je bio organizator međužupanijskog prvenstva za najmlađu kategoriju udičarenja. Ovo natjecanje je okupilo 48 “mladih nada” hrvatskog udičarenja koji su kroz dva dana natjecanja tražili plasman za Državno Prvenstvo koje će se održati u prvoj polovici listopada u Podstrani.

Područje ribolova je obuhvatilo lijevu stranu creske uvale, kamenito i pjeskovito dno. Lovili su se pretežno špari, arbuni, knezi i po koja oradica i ovčica. Ulovi su bili dosta skromni, a natjecanje je održano po principu “ulovi i pusti” gdje se pokušalo vratiti u more čim više ulovljene ribe. Prvi dan je vrijeme bilo dobro dok je drugi dan pomaknuto zbog jutarnjeg nevremena.

Najuspješniji nakon dva lova je bio Dominik Ferjančić iz zadarskog “Zubaca” ispred Leona Bajčića iz “Lovrate”Krk, dok je treći bio Petar Pobar iz Ićića.

U ekipnoj konkurenciji je pobjedila ekipa “Lovrate” iz Krka, ispred riječke “Kantride” i “Galeba” iz Raše.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. Dominik Ferjančić “Zubatac” Zadar 8 neg.bodova
  2. Leon Bajčić “Lovrata” Krk 14 neg.bodova
  3. Petar Pobar “Ićići” Ićići

REZULTATI EKIPNO

  1. ŠRD “Lovrata” Krk 1 (Dario Šutić i Leon Bajčić) 4 neg.bodova
  2. ŠRD “Kantrida”Rijeka (Antonio Gršković i Luka Gržinčić) 7 neg.bodova
  3. DSRŠAV “Galeb” Raša (Dominik Mikuljan i Fran Bačac) 11 neg.bodova
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana