MŽ seniori brod 2024

2 min read

Piše: Arsen

DILAN MILETA POMEO KONKURENCIJU

ŠRU “KANJAC” iz Korčule bio je domaćin Međužupanijskog prvenstva za seniore u lovu štapom iz usidrene brodice od 26.4-28.4.2024. Na natjecanju je bilo prisutno 48 natjecatelja iz raznih županija Hrvatske koji su tražili plasman na Državno Prvenstvo što će se održati u prvoj polovici mjeseca svibnja u istarskom Novigradu.
Što se tiče zone lova, ona je obuhvaćala akvatorij ispred Lumbarde u kojem ima mnogo otočića i brakova.
Lovilo na dubinama do pedeset metara. Najčešći ulovi su bili arbuni, fratri, batoglavci i pauci. Prvi dan se nije ulovilo puno primjeraka, ali je njihova prosječna težina bila velika. Tako je Alen Lakatoš ulovio šarga teškog 721 gr, koji je bio i najteži primjerak prvenstva . Drugog dana ribolova na nekim pozicijama su bili prisutni batoglavci, tako da su neki pojedinci ulovili značajnu količinu ribe, prije svih Dilan Mileta i David Pinezić. Kao mamac su se koristile dagnje i lignje. Predvezi su bili dugački do 70 cm izrađeni od fluorocarbona,udice veličine od 6 do 10.
Prvoga dana se lovilo po slabom jugu, dok je drugi dan obilježila bonaca.
Nakon dva dana ribolova u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Dilan Mileta ( DSR “GALEB” Raša ), drugi je bio David Pinezić ( SRK “MEDUZA” Rovinj ), dok je treće mjesto zauzeo David Bajlo (ŠRD “ZUBATAC” Zadar).
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzela ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 3( David Bajlo i Marko Sikirić ),druga je bila ekipa SRK “MEDUZA” Rovinj 1 ( David Pinezić i Marijan Klaričić ), dok je treća ekipa DSR “GALEB” Raša ( Dilan Mileta i Antonio Smoković ).

Za dva tjedna slijedi Državno Prvenstvo u istarskom Novigradu gdje osim državnog prvaka ćemo dobiti i kandidate za razigravanje za popunu reprezentacije za 2024.godinu.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. DILAN MILETA ( DSR”GALEB” Raša ) – 2 neg.bodova
  2. DAVID PINEZIĆ ( SRK “MEDUZA” Rovinj ) – 9 neg.bodova
  3. DAVID BAJLO ( ŠRD “ZUBATAC” Zadar )- 9 neg.bodova

EKIPNI REZULTATI

  1. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 3 ( David Bajlo i Marko Sikirić ) – 4 neg.bodova
  2. SRK “MEDUZA” Rovinj 1 ( David Pinezić i Marijan Klaričić ) – 5 neg. bodova
  3. DSR “GALEB” Raša ( Antonio Smoković i Dilan Mileta ) – 7 neg.bodova

Chris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana