MŽ seniori brod 2024

2 min read

Piše: Arsen

DILAN MILETA POMEO KONKURENCIJU

ŠRU “KANJAC” iz Korčule bio je domaćin Međužupanijskog prvenstva za seniore u lovu štapom iz usidrene brodice od 26.4-28.4.2024. Na natjecanju je bilo prisutno 48 natjecatelja iz raznih županija Hrvatske koji su tražili plasman na Državno Prvenstvo što će se održati u prvoj polovici mjeseca svibnja u istarskom Novigradu.
Što se tiče zone lova, ona je obuhvaćala akvatorij ispred Lumbarde u kojem ima mnogo otočića i brakova.
Lovilo na dubinama do pedeset metara. Najčešći ulovi su bili arbuni, fratri, batoglavci i pauci. Prvi dan se nije ulovilo puno primjeraka, ali je njihova prosječna težina bila velika. Tako je Alen Lakatoš ulovio šarga teškog 721 gr, koji je bio i najteži primjerak prvenstva . Drugog dana ribolova na nekim pozicijama su bili prisutni batoglavci, tako da su neki pojedinci ulovili značajnu količinu ribe, prije svih Dilan Mileta i David Pinezić. Kao mamac su se koristile dagnje i lignje. Predvezi su bili dugački do 70 cm izrađeni od fluorocarbona,udice veličine od 6 do 10.
Prvoga dana se lovilo po slabom jugu, dok je drugi dan obilježila bonaca.
Nakon dva dana ribolova u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Dilan Mileta ( DSR “GALEB” Raša ), drugi je bio David Pinezić ( SRK “MEDUZA” Rovinj ), dok je treće mjesto zauzeo David Bajlo (ŠRD “ZUBATAC” Zadar).
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzela ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 3( David Bajlo i Marko Sikirić ),druga je bila ekipa SRK “MEDUZA” Rovinj 1 ( David Pinezić i Marijan Klaričić ), dok je treća ekipa DSR “GALEB” Raša ( Dilan Mileta i Antonio Smoković ).

Za dva tjedna slijedi Državno Prvenstvo u istarskom Novigradu gdje osim državnog prvaka ćemo dobiti i kandidate za razigravanje za popunu reprezentacije za 2024.godinu.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. DILAN MILETA ( DSR”GALEB” Raša ) – 2 neg.bodova
  2. DAVID PINEZIĆ ( SRK “MEDUZA” Rovinj ) – 9 neg.bodova
  3. DAVID BAJLO ( ŠRD “ZUBATAC” Zadar )- 9 neg.bodova

EKIPNI REZULTATI

  1. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 3 ( David Bajlo i Marko Sikirić ) – 4 neg.bodova
  2. SRK “MEDUZA” Rovinj 1 ( David Pinezić i Marijan Klaričić ) – 5 neg. bodova
  3. DSR “GALEB” Raša ( Antonio Smoković i Dilan Mileta ) – 7 neg.bodova

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana