U-21 brod 2024

2 min read

Piše: Arsen

VITO FERARA I ŠRD “LOVRATA” KRK NAJBOLJI

ŠRD “LOVRATA” iz Krka bila je domaćin Međužupanijskog prvenstva za kategoriju U-21 u lovu štapom iz usidrene brodice u razdoblju od 26.4 – 28.4.2024. Na natjecanju je bilo prisutno 48 natjecatelja iz raznih županija Hrvatske koji su tražili plasman na Državno Prvenstvo što će se održati idućeg vikenda u Puli.
Što se tiče zone lova, ona je obuhvaćala akvatorij ispred grada Krka,i to na lijevo prema Puntu pa u desno sve do uvale Sveti Juraj.
Lovilo se na malim dubinama pa sve do nekih četrdesetak metara dubine. Najčešći ulovi su bili arbuni,fratri,šaruni,bugve i modraci. Kao mamac su se koristile dagnje i lignje. Predvezi su bili dugački do 70 cm izrađeni od fluorocarbona,udice veličine od 6 do 10. Koristili su se štapovi sa izmjenjivim vrhovima najčešće dužine od pet metara.
Prvoga dana ribolova je puhalo slabo jugo dok je drugi dan odrađen po bonaci.
Nakon prvog lova u vodstvu je bio hrvatski reprezentativac Milan Rukavina( KŠRM “BURA” Karlobag) koji je ulovio 50 primjeraka ukupne težine 4551grama. Treba napomenuti da je većina ulova prvoga dana bila dosta skromna.


Drugog dana natjecanja najbolji je bio Vito Ferara ( SKRM “PIRKA” Tribunj ) i na kraju zasluženo zauzeo prvo mjesto; drugi je bio Milan Rukavina ( KŠRM “BURA” Karlobag ), dok je treće mjesto zauzeo Dominik Ferjančić ( ŠRD “ZUBATAC” Zadar).
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzela ŠRD “LOVRATA” Krk 1 ( Leon Bajčić i Tomas Lukarić ), druga je bila ekipa ŠRD “Tunera” Jadranovo ( Antonio Rek i David G.Jurotić ), dok je treća bila ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 ( Dominik Ferjančić i Dinko Klarić )
Idućeg tjedna slijedi Državno Prvenstvo u Puli gdje osim državnog prvaka ćemo dobiti i kandidate za razigravanje za popunu reprezentacije za 2024.godinu.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. VITO FERARA ( SKRM “PIRKA” Tribunj ) – 3.neg bodova
  2. MILAN RUKAVINA ( KŠRM “BURA” Karlobag ) – 5 neg. bodova
  3. DOMINIK FERJANČIĆ – ( ŠRD “ZUBATAC” Zadar) – 9 neg.bodova

EKIPNI REZULTATI

  1. ŠRD “LOVRATA” Krk 1 ( Leon Bajčić i Tomas Lukarić) – 2 neg.bodova
  2. ŠRD “TUNERA” Jadranovo 1 ( Antonio Rek i David G. Jurotić ) – 6 neg.bodova
  3. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 ( Dominik Ferjančić i Dinko Klarić )

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana