NOVOGODIŠNJI KUP

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Plovkaroška natjecanja na kraju godine

BJELOVAR (30. 12. 2022.) – Kraj godine plovkaroši su obilježili s nekoliko natjecanja u lovu ribe udicom na plovak. Na Štefanje, u Garešnici je održan tradicionalni već 31. po redu Novogodišnji kup u organizaciji ribolovaca ŠRD Bjelovar. Natjecanje je pokrenuto 1990., kada je na rijeci Česmi održan prvi Novogodišnji kup koji je okupio dvanaest ribolovaca. Od tada se natjecanje održava sve do danas (nije održano samo 1991. zbog rata i 2020. godine zbog corone). Pokretači tog natjecanja željeli su s ovim natjecanjem na kraju godine okupiti ribolovce u slatkovodnom ribolovu, kako bi se oprostili od stare i zajedničkim druženjem, ribolovom odnosno natjecanjem, zaželjeli sve najbolje u nastupajućoj novoj godini. Natjecanje je do sada održavano po svim mogućim i nemogućim vremenskim (ne)prilikama pa se lovilo i kroz probušene rupe u ledu. Ove godine nije bilo tako. Na jezeru kresovi u Garešnici 27 ribolovaca iz gotovo cijele sjeverozapadne Hrvatske lovilo je po južini i oblačnom vremenu. Riba nije baš najbolje radila, pa je bilo i ribolovaca bez ulova. Pobjedu je odnio poznati međimurski ribolovac Mensur Rošić koji je u svom sektoru pobjedio sa 11425 grama ribe. Drugo mjesto je osvojio domaći natjecatelj Kristijan Komar sa 6820 grama ulova, a treće Matija Klimeš sa 4035 grama.

Istog dana, na Štefanje, štapove su ukrstili i ribolovci na tradicionalnom Božićnom pajdaškom kupu u lovu ribe udicom na plovak na Zelenom brijegu, na repaškom kanalu. U organizaciji ŠRD Bistra Repaš nastupilo je 29 ribolovaca, a najbolji ulov je ostvario Dino Jeftimov, Peski Đurđevac. Dino je u svom sektoru odnio pobjedu sa 3170 grama ribe. Drugo mjesto je osvojio njegov klupski kolega Ivica Vrabec, a treće Bjelovarčanin Goran Štargl.

Pred sam kraj godine, 30. prosinca na svom nevelikom sportskom ribnjaku pet dvočlanih ekipa na tradicionalnom Novogodišnjm kupu okupila je Udruga hrvatskih branitelja Veliko Korenovo. I to natjecanje u lovu ribe udicom na plovak je proteklo u lijepom druženju na kraju godine. Prvo mjesto osvojila je ekipa UHDDR Bjelovar (Dostal – Jerotić) sa 6 bodova i ukupno ulovljenih 3615 grama ribe. Drugo mjesto osvojio je par A satnije Bjelovar (Burkovac – Sabolović) također sa 6 bodova, ali sa 2775 grama ukupnog ulova, dok je treće mjesto osvojila ekipa domaće Udruge hrvatskih branitelja Veliko Korenovo (Pavlinović – Zglavnik) sa također 6 bodova, ali ukupno 2295 grama ulovljene ribe. Pojedinačno najviše ribe ulovio je Jerotić iz ekipe UHDDR, 3030 grama. Na natjecanju se lovilo samo s direktašima, a od ulova prevladavao je ulov babuške, dok je bonus riba bio šaran. Grizla je i sitna bezribica.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Sretno i bistro u novoj 2023. godini.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana