Održano kolo Casting lige Hrvatske

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : SINIŠA SLAVINIĆ I ŽELJKO MACANIĆ

ČABAR (14. 8. 2022.) – Unatoč činjenici da je casting ribolovni sport u Hrvatskoj na margini i po broju natjecatelja i po broju natjecanja, zahvaljujući nekolicini entuzijasta i podršci Hrvatskog športsko ribolovnog saveza bacačke discipline su „žive“. To je dobra vijest, kao i to da naša seniorska reprezentacija, a i juniorska nastupa dosta uspješno na europskim i svjetskim prvensvima. Zahvaljujući pojedinim, vanserijskim natjecateljima, koji su dali sve od sebe za ovu ribolovnu disciplinu, pa redovito treniraju, povremeno sa velikih svjetskih natjecanja u zemlju stižu i medalje. A slovom i brojkom, u Hrvatskoj su samo tri ekipe natecatelja bacača i to ŠRD Čabranka Čabar, ŠRD Ogulin i od nedavno ŠRD Udica Donji Miholjac, gdje se, zahvaljujući tamošnjim entuzijastima, uspješno radi s mladom generacijom bacačica i bacača. Upravo ove tri ekipe se jedine i natjeću u Casting ligi Hrvatske.

Poslije natjecanja u Donjem Miholjcu, drugo kolo Hrvatske casting lige održano je nedavno na sportskim terenima u Čabru. U ligi se, spomenimo to, natjeće i slovenska ekipa RD Tolmin.

U drugom kolu Casting lige Hrvatske u seniorskoj kategoriji dominirali su bacači domaće Čabranke u seniorskoj konkurenciji, dok su kod seniorki najbolje bile bacačice RD Tolmin. U konkurenciji juniora najbolji su bili bacači ŠRD Ogulin, a kod juniorki ŠRD Udica Donji Miholjac. U konkurenciji kadeta nastupili su samo mali bacači i bacačice ŠRD Udica Donji Miholjac.

U bacačkom petoboju kod seniora nastupile su tri ekipe. Prvo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Čabranka sa 1449,6 bodova, drugo RD Tolmin sa 1256,48 bodova i treće ŠRD Ogulin sa 387,36 bodova. Pojedinačno najbolji je bio naš višestruki reprezentativac Goran Ožbolt, član Čabranke sa 507,70 bodova, ispred Dušana Stevanoviča iz RD Tolmin sa 487,47 bodova i trećeplasiranog, također višestrukog reprezentativca Hrvatske Marka Popovića, člana ŠRD Čabranka sa 476,70 bodova.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

U konkurenciji seniorki, u petoboju najbolja je bila ekipa RD Tolmin sa 391,28 bodova ispred ŠRD Udica Donji Miholjac, čija bacačica je „pogodila“ 343,65 bodova. Pojedinačno prvo mjesto osvojila je Tjaša Flajs iz RD Tolmin sa 391,28 bodova, a drugo Sanja Macanić iz ŠRD Udica Donji Miholjac sa 343,65 bodova.

U konkurenciji juniora u petoboju je slavila ekipa ŠRD Ogulin i Luka Majetić sa 360,97 bodova, dok je drugo mjesto osvojila ekipa Udice Donji Miholjac i Ivan Kinjerovac sa 281,16 bodova.

U konkurenciji juniorki u petoboju nastupile su samo bacačice ŠRD Udice Donji Miholjac i ostvarile ukupno 564,24 boda. Pojedinačno prva je bila Ena Guba sa 289,71 bodova, druga Mia Sudarić sa 274,53 boda i treća Nina Sudarić sa 233,80 bodova.

Kadeti su se nadmetali samo u troboju (uteg skich, aremberg, dalj), a nastupili su kadetkinja i kadet ŠRD Udica Donji Miholjac. U konkurenciji kadeta Patrik Drašković je „pogodio“ 122,725 bodova, a u konkurenciji kadekinja Ena Sudarić je ostvarila 121,645 bodova.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana