ZAVRŠENA PRVA PLOVKAROŠKA LIGA ZA ŽENE

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : ŽELJKO MACANIĆ, ŠRD PIŠKOR, INTERNET

Drava i Škoda prvakinje Hrvatske

IVANEC (4. 9. 2022.) – Osmim kolom lovljenim na jezeru u Ivancu završeno je ovogodipšnje izdanje Prve lige HŠRS za seniorke u lovu ribe udicom na plovak. Ove godine u borbi za naslov prvakinja Hrvatske i ulazak u reprezentaciju borile su se najbolje hrvatske natjecateljice iz šest klubova. Osam kola lige lovljeno je na staroj Muri Žabnik, jezerima Jegeniš, Ontario u Zagrebu, Poljanskom Lugu i Ivancu, gdje je odlovljeno zadnje osmo kolo u kojem su uvjerljivo slavile ribolovke Piškora iz Novog Zagreba.

Ovogodišnje prvenstvo Hrvatske za žene bilo je skroz neizvjesno sve do samog kraja i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji. U borbi za vrh i naslov prvakinja Hrvatske bile su čak četiri ekipe. Na kraju s bodom razlike naslov prvakinja Hrvatske osvojile su ribolovke Drave Donji Mihaljevec, koje su u osma kola tri puta bile prve, dva puta treće i po jednom druge, četvrte i pete. Donjomihaljevčanke osvojile su 20 bodova i s bodom razlike uspjele su pobjeći drugoplasiranoj ekipi Ivanca koja je osvojila 21 bod, a koja im je bila stalno za petama i u vrhu natjecanja. U borbi za naslov, sve do pred kraj prvenstva, bile su i članice ekipa Koprivnice i Piškora iz Novog Zagreba, koje su na kraju osvojile treće i četvrto mjesto sa 24 boda. Peto i šesto mjesto osvojile su ekipe Glavatice Prelog (36) i Štuke Poljanski Lug (43).

I u pojedinačnoj konkurenciji borba za naslov prvakinje Hrvatske i plasman među pet najboljih, koji vodi u sastav reprezentacije, bio je neizvjesan do samog kraja. Naslov prvakinje Hrvatske, na kraju je uspjela osvojiti, sasvim zasluženo, Ivanka Škoda, članica Ivanca. Ivanka je svoju titulu izborila i potvrdila u zadnja dva kola, na jezrema Poljanski Lug i Ivanec, na kojima je osvojila prva mjesta u svom sektoru. U osam kola Ivanka je četiri puta bila prva, tri puta treća, te jednom šesta. Ukupno je osvojla 19 bodova. S bodom prednosti bila je bolja od drugoplasirane Sare Strbad, Drava Donji Mihaljevec, koja je sakupila 20 bodova. Treće mjesto u prvenstvu osvojila je veteranka i višestruka reprezentativka Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak Tatjana Štajduhar, Koprivnica, sa 22 boda. Isti broj bodova sakupila je i četvrtoplasirana Ivona Majsec, Piškor Novi Zagreb (22), ali sa slabijom ukupnom kilažom ulova. Mjesto u reprezentaciji izborila je i petoplasirana Sanja Oreški, Koprivnica sa 23 boda.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Podsjetimo da žensku plovkarošku reprezentaciju dogodine očekuje nastup na Svjetskom ženskom prvensvu koje će biti održano u Apatinu, u Srbiji.

TABLICA ŽENSKE RIBOLOVNE LIGE 2022.

  1. Drava Donji Mihaljevec 20
  2. ŠRD Ivanec 21
  3. ŠRD Koprivnica 24
  4. Piškor Novi Zagreb 24
  5. Glavatica Prelog 36
  6. Štuka Poljanski Lug 43

TABLICA PH ŽENE POJEDINAČNO

  1. Ivanka Škoda, Ivanec 19
  2. Sara Strbad, Drava D. Mihaljevec 20
  3. Tatjana Štajduhar, Koprivnica 22
  4. Ivona Majsec, Piškor N. Zagreb 22
  5. Sanja Oreški, Koprivnica 23
  6. Marijana Mutak, Drava D. Mihaljevec 24
  7. Lea Kramar, Piškor N. Zagreb 25
  8. Slavica Futvić, Štuka Poljanski Lug 25
  9. Petra Tomić, Glavatica Prelog 27
  10. Natalija Žganec, Drava D. Mihaljevec 27

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana